Intervju med Nalle Påhlsson i Therion

Vad heter banden du har spelat i? För att nämna några: Therion, Treat, Zan Clan, Brian Robertson Band (ex Thin Lizzy) Vindictiv, Randy Pipers Animal (ex W.A.S.P.)           

Vilka har du spelat med när du frilansade? Mikael Rickfors, Pugh Rogefeldt, Mats Ronander, Tommy Nilsson, E-Type, Sanne Salomonsen, Stefan Andersson, Tomas Ledin, Tone Norum m fl m fl

Vem är ledaren i therion?

Christofer Johnsson

Hur länge har therion funnits som band? Sedan 1987!

Vart har du spelat med therion ifrån 2008 till 2014? Över större delen av Europa, Större delen av Sydamerika, Japan och USA

Har ni haft tidigare medlemmar innan den kombinationen? Therion har bytt medlemmar väldigt många gånger under den 27-åriga karriären. Therion är egentligen mer ett koncept än ett band i mina ögon. Eller "både och" kan man väl säga.

Vart kommer ni ifrån? Huvudsakligen från Sverige men vår gitarrist Christian Vidal kommer från Argentina och vår nya sopran Sandra Laureano kommer ifrån Kroatien. Vår förra sopran Lori Lewis kommer från USA.

Vad var planerna med bandet ifrån början? Som alla andra band antar jag: Att slå stort och internationellt. Och Therion har lyckats ganska bra med sammanlagt över 1 miljon sålda plattor.

Har ni spelat i något tidigare band? Alla medlemmar har spelat med andra band. T ex Thomas Vikström med Candlemass och Johan Kullberg med Lions Share.

Vart var ert första gig? Mitt första gig var på en stor festival i Polen inför 10.000 pers !

Vart var ert senaste gig? Den 17 Augusti 2014 i Tjeckien på Made Of Metal Festival.

Vilka länder har ni spelat i? Över större delen av Europa, Större delen av Sydamerika, Japan och USA !

Vad spelar ni för musik stil? Therion går nog under benämningen "Progressive Metal"

Varför spelar ni just progressive metal? Det bara blev så eftersom ledaren Christofer gillar Metal, Opera och klassisk musik. Therion var faktiskt först med att göra den blandningen. Bl a Nightwish influerades från början av Therion.

Vilka låtar har du gjort musik video till? Jag har varit med på en 15 minuters video till låten "Adulruna Rediviva" där vi inte spelar alls utan medverkar endast som "skådisar"och även en video till låten "Mon Ami Mon Amour" från den senaste plattan "Les Fleurs du Mal". Vi har även gjort en som inte publicerats ännu.....

Hur lång tid tar en video att göra? 15 minuters videon tog 4 arbetsdagar att spela in, sen tog redigeringsarbetet en längre tid än det förstås....

Vad handlar låten ”Adulruna Rediviva” Om? Jag vet bara att det är en kamp mellan det goda och onda......

Vart repade ni? Vi repar i en studio i Villa Adulruna, Christofers hem.

Hur ofta repar ni? Vi repar endast inför inspelningar och turnéer.

Vad inspirerade er till att göra dessa låtar? Mytologi och Historia, klassisk musik, opera, hårdrock, metal och folkmusik.

Vad handlar era låtar om? Det genomgående temat genom Therions repertoar är Mytologi. Thomas Karlsson som skriver texterna är professor i Historia och Mytologi.

Hur många skivor har ni släppt? Har tappat räkningen !

Vad är de för rock opera  ni håller på med? Den är inspirerad av en bok som heter "Berättelsen om antikrist" skriven av en rysk författare som heter Vladimir Solovjev.

Hur många skivor har sålds med Therion? Drygt en miljon exemplar !

Vem gör musiken och Vem skriver texterna? Christofer med bandmedlemmar skriver musiken och Thomas Karlsson texterna.

Spelar ni någon cover? Hela den senaste plattan består av covers av franska låtar från 1960-talet. Innan jag var med så körde dom nån Manowar låt.....

Hur många musik videor har ni gjort? Vet inte ? Det har blivit många genom åren..... Therion har en historia på 27 år och jag har bara varit med i 6 år.

Vilka festivaler har du spelat på och med vilka band? Det har blivit så mycket att jag inte minns just nu. Men det har blivit alla möjliga med bl a Ozzy, Judas Priest, m fl mfl

Hur var det att spela i japan? Oerhört kul ! Vi spelade på "Loud Park" tillsammans med bl a Europe, Devin Townsend m fl m fl. Sen jag var typ 7-10 år gammal har det varit min största dröm att få spela i Japan och nu 40 år senare så blev drömmen sann !

Vad är de för pris du fått? Jag blev utnämnd som Årets basist 2010 av sidan Melodic Rock ! 

Vad känner ni för turnén i Ryssland och Kina? Personligen känner jag mej kluven: Väldigt kul samtidigt lite oroande med tanke på deras politiska lägen. Det blir ett äventyr !

Vad säljer ni för merchandise? Mest Tröjor.

Vad kostar de i så fall? Från 170-250 kr skulle jag tro.

Vilket skivbolag jobbar ni med? Nuclear Blast !

Vad tycker ni om att man laddar ner mer musik än att köpa skivor? Det är bara "som det är". Personligen så gillar jag utvecklingen på så sätt att de stora skivbolagen idag inte har samma makt längre. Man kan göra lite vad man vill musikaliskt och sälja sin musik även utan skivbolag. Fler udda saker får chansen att komma ut och visa upp sig via Internet och skapa sin egen profil utan att någon annan lägger sig i.

Har ni något att till lägga? Lyssna på Therion !

Kommentarer:

1 EMELIECATRINE:

Tusen tack! =)

Kommentera här: