intervju med Disagreement

Personliga frågor om bandet och deras medlemmar:

Hur kommer de sig att ni började komma in på musik området? Adam: Jag föddes Katten: För att det var och är förjävla kul att hålla på med. I samma veva som nåt kan vara vackert och ömtåligt så kan det även vara hårt,tungt och jävligt grymt. Kirre: För länge länge sedan satt lille Kirre jr. på en stol, knappt två skitar hög, och pillade på både pianon och tromboner. Musiken har mer eller mindre alltid funnits i mitt liv så det var helt naturligt för mig att gå in för den på riktigt när jag blev äldre. Tommy: Jag gillar musik, men jag tycker inte om dagens sätt att tillverka musik som en produkt, du säljer ett fint ansikte och en rumpa som kan skaka och köper låtar av låtskrivare som inte själva kan sjunga, så jag beslutade mig för att göra min egen musik och satir mot samhället. David: Fick inspiration att börja spela gitarr ifrån en äldre kusin som spelade gitarr.

Gjorde ni musik redan när ni var små? Christoffer a.k.a Katten: Jag var många gånger kreativ och gjorde "musik" med det som fanns tillgängligt när känslan slog på. Annars slogs man med pinnar, tuggade kottar och levde allmänt jävel. Tommy: jag slog lite på pianot sen blockflöjten sen klarinetten som liten, det va inte förens jag va 16 som jag plockade upp gitarren, så ja. Adam: Jadå, men inga större hit David: Inte direkt. Kirre: Om jag minns rätt så gick jag i fjärde klass när jag och en skolkamrat blev av med låtskrivar-oskulden ihop. Eftersom jag varken har lyckats förtränga dom gräsliga melodierna eller dom urbotat korkade texterna lever dessa låtarna kvar enbart i mitt minne. Gud förbjude att dom någonsin kommer ut! *skrattar*

Hur har ni utvecklats sedan ni började med musiken? Adam: Jag har fått lite snabbare fingrar och jag hoppar ganska mycket högre på scen nu för tiden Katten: Blivit en bättre musiker och frontman? Kirre: Åh herregud, detta skulle jag kunna skriva en hel uppsats om. Kortfattat skulle jag nog säga att min största utveckling är en bredare musiksmak. I början ansåg jag att allt annat än hårdrock var en förolämpning, vilket gick över när jag insåg att musik är litegrann som pizza. Alla sorter är bra beroende på vem som gör den! Blivit en bättre musiker? En smula. (en monstuöst gigantisk, förbannat j*vla stor smula) Tommy: jo något enormt har jag utvecklats, har nästan ett perfekt gehör ;) David: Fått en klarare syn på vart jag vill vända mig och gå här i livet.

Har ni något annat intressen eller jobb utanför bandet och musiken?

Katten: Pluggar show och musikal och jobbar en hel del med musik i alla dess former. Lever lite vanligt svenssonliv i annat fall. Tommy: jag jobbar på Racks AB och intresset ligger väll inom musik och dator teknik, typ redigering av ljud och bild och programering i CNC. Adam: Skogsarbetare till yrket. Och annars lägger jag många timmar på att lyfta tunga saker. Det är bland det roligaste som finns och enligt mig jävligt rock 'n' roll på alla sätt och vis. Har tävlat i Tyngdlyftning i 5 år. David: Pluggar digital ljudproduktion på BTH. Har börjat få ett intresse för sällskapsspel och runke ball Kirre: Smugglar kassler och spelar i fler band

Vad har ni för internet sidor?

www.facebook.com/disagreementtheband www.youtube.com/disagreementtheband www.soundcloud.com/christoffer-h-andersson

Vilka åldersgrupper dras oftast till era konserter? Adam: Har sett de flesta åldersgrupper från scenen, och det är kul! Man blir aldrig för gammal för hårdrock. Och så snart som spermien träffat ägget så anser jag att man är gammal nog att gå på hårdrockskonsert! Katten: Oftast är det folk i vår egna ålder men musik är bred och går hem hos dom flesta åldrar. Till och med gamla kärringar har suttit och diggat till vårt mjukare sound Kirre: Allt från nyfödda till arkeologi-fynd David: Blandat

Frågor om eran musik: En bred sort av hårdrock som innefattar heavy metal, sleaze, powermetal, blues, progresivt m.m "powerheavysleaze metal?"

Hur kommer de sig att ni gör musik?

Adam: För att Motörhead gör det och vi gör allt som Motörhead gör. Nej, men det är skitkul och man får ofta en riktigt go kick när man lirar. Katten:För att förgylla våra egna egon och förpesta någons annans då vår musik är bäst. Annars för att det är förjäkla kul, man får en kroppslig tillfredställese när man märker att det man gör är bra. Kirre: Vi föll i en gryta med trolldryck när vi var små. Istället för att bli superstarka som Obelix fick vi förmågan att kunna pussla ihop lite ackord och melodier tills det låter som att det vore med flit. Tommy: Jag är trött på mtv och radio så jag gör egen bättre musik så jag har något att lyssna på.

David: För att det är kul samt för att det känns så jävla bra att spela något som vi själva gjort.

Spelar ni alltid samma låtar livet eller varierar de? Katten: Beroende på speltid och speltillfälle. Kirre:Kom på några spelningar så får ni se själva!

Bandens motto, kännetecken och influenser:

Katten: Earorgasm, Eyesex, Soulspasm and Bodyblow, för det är precis vad musik gör med din kropp när det är bra på alla sätt och vis. Kännetecken för våran musik är väl att vi experimenterar med det mesta vi gör och testa oss fram till bästa resultat. Det för att musiken kan ha nartuligt konstia taktarter som är så inbakade att du inte alltid märker det i vid lyssning. Helloween,Queen, Guns n roses,Motörhead,Frank Zappa, Deep purple, Led zeppelin m.m

Kirre: Motto: Ta fram en ugnssäker plåt och sätt ugnen på 150 grader. Hacka löken och paprikan i små bitar och fräs sedan i en stekpanna. Tillsätt 3dl grädde och låt det puttra på låg värme i 10 minuter. Kännetecken: Alla medlemmarna går lite lustigt Influenser: Guldfiskar, hagelgevär och Gunnel som jobbar i kassan på ICA Maxi.

Adam: Jag tar och ger oss ett motto här och nu som passar oss väldigt bra, "Det svåra är inte att fisa, det svåra är att sätta lukt på dom" Det är nåt som vi alltid har med oss och strävar efter både vad det gäller våra gasutsläpp och vår musik.

Tommy: Jag har väll mer ett visdoms ord än ett motto och det är att man ska inte hålla på med något om man inte tycker om det och läger ner hjärtat i det.

Vad är erat motto med bandet? Tror nog inte vi har något, inget officielt iallfall.

Vad har era band medlemmar för kännetecken? Tommy: har sitt namn intatuerat på armen, bär oftast keps på scen och i det dagliga livet. Adam: Har några gnuggisar på armarna och axlarna, odlar hår lite överallt men det går sådär. I övrigt, rätt fyrkantig till utseendet och doftar skog.  Katten: den långhårigaste av dom alla på scen oftast iklädd skinnbrallor och skjorta vid gig, en oxe tatuerad på överarmen. David: Den mest neutrala av oss alla på scen, ser ut som en full grek med en yxa mellan händerna som slaktar toner istället för persikor Kirre: Långhårig, piercad, tatuerad. I övrigt en klen liten kärring med en positiv attityd och en aning försenad skäggväxt.

Vilka band får ni influenser ifrån? Adam: Många, men nämner några. Motörhead, Iron Maiden, Bengt Sändh och Finn Zetterholm. Katten: De band och stilar jag lyssnar på vid den tiden jag skriver alternativt den typ av musik och känsla jag själv vill skapa. Kirre: Mer eller mindre alla som är värda att influeras av. Tommy: Frank Zappa, System of a down, Buckethead, Infected mushroom, Scale the summit, Explosions in the sky, Pink floyd, Avantasia, Freak Kitchen, Jack White, Wolfmother. David: Många olika band med stor bredd i musikstil.

Vad i livet får ni influenser ifrån? Adam: That 70's show Katte: Det som händer i nuet som skrivs ner för att komma ihåg att det är förflutet.  Kirre: Mer eller mindre alla som är värda att influeras av. David: Framtiden.

Kläd och musik still:

Vad har ni för kläd stil live?

Adam:Inget speciellt, men vi funderar starkt på att börja köra med nylonstrumpor över ansiktet. Blir oftast att man har sina vanliga kläder typ.. Men lite extra krims-krams hänger man kanske på sig ibland. Katten: Skinnbrallor och skjorta, vi har inte funnit någon klädkodex som passar in än. Kirre:Beror på vilket band jag uppträder med. Vill alltid försöka smälta in med dom andra medlemmarna så folk kan se att vi är ett band. Tommy: Jeans och keps är väll viktigast, sen kommer någon sorts tröja bara, dock har jag och david uppträtt i kostym en gång. David: Bär oftast på scen en skjorta med jeans.

Varför har ni just den klädstilen? Den passar oss då vi är oeniga i den mesta om stil och annat skit.

Vad spelar ni för musik stil? Katten: Hårdrock Kirre: Jag brukar beskriva stilen som en kombo av Judas Priest, Helloween och Iron Maiden. Dom andra brukar bli gramse när jag påpekar det, så scchhhh... säg inget till dom! *fniz* David: Någon sorts metal. 

Varför spelar ni just den musik stilen? Katten: Det är tungt, snyggt och låter förjävla bra. Adam:Pga önskemål från kompisar och grannar. Så vi provade och fan va det kändes rätt! Nyheter och uppdatering:

Har ni nytt material på g? Adam:Jajemen! Både musik och akrobat-föreställningar! Katten:Det jobbas alltid på nytt om det sen blir nåt beror helt på i vilket mod vi är i, ibland kan en låtidé bara försvinna i vimlet av andra tankar.

Hur får man tag på er? Katten:Det får att skicka oss mejl privat eller på vår bandsida. Eftersom jag är kontaktperson och oftast lämnar ut mejl och telenr så är vi nårbara på det viset med. Adam: www.facebook.com/disagreementtheband Eller ställ er i Olofström och skrik på oss så kommer vi så fort vi kan!

Har ni något att till lägga? Katten:Tack som fan för att du bjuder in oss i ditt bloggäventyr. Rock on för fan! Adam:Tack för frågorna! Rock 'n' roll mina vännerrrrr!

Kommentera här: