intervju med Let Them Hang

Personliga frågor om bandet och deras medlemmar:
Hur kommer de sig att ni började komma in på musik området? Ingen aning faktiskt. Tror det kanske var att man upptäckte Kiss, Metallica, Black Sabbath och annan suverän musik i ung ålder, så började väl kugghjulen i huvudet snurra, ”fan, kan dom så kan jag”? Äh, jag vet inte, men det var väl något sådant. Sen var man ju värdelös på idrott så då var man tvungen att fylla sin fritid med något annat.
Gjorde ni musik redan när ni var små? Vi alla började i olika åldrar, men jag tror att vi alla började göra musik mer allvarligt när vi kom in i tonåren.
Hur har ni utvecklats sedan ni började med musiken?
Rent tekniskt har vi alla utvecklats otroligt mycket, i början hade man så otroligt mycket idéer, men saknade tekniken att utföra dem, så det är ju något som har kommit med tiden.
Sen när man var yngre och spelade så kunde man repa 7 dagar i veckan och ens största önskan var att leva på musiken, idag så har man väl en mer realistisk relation till det, att detta är något man får göra på fritiden, som ett vuxendagis, speciellt när man spelar döds. 
Vi försöker repa så ofta vi kan, vilket tyvärr blir rätt sporadiskt. Men när vi väl repar så tycker jag faktiskt att samma känsla som man hade när man var 15 år kommer tillbaka, enda skillnaden nu är att får dricka öl lagligt.
Har ni något annat intressen eller jobb utanför bandet och musiken? Vi alla har olika intressen, en av oss är väldigt intresserad av fiske, havet, segling etc, en annan är väldigt sportintresserad och den tredje är en tv-spelsnörd. Så vi alla har våra egna intressen bortsett från musiken, men jag skulle ändå säga att musiken är vårt största intresse!
Vad har ni för internet sidor? För tillfället så har vi facebook, twitter, instagram, soundcloud och bandcamp, men vi kollar alltid runt efter andra spännande sidor. Så vi får se om det utökas.
Frågor om eran musik:
Hur kommer de sig att ni gör musik? För att vi inte kan leva utan det. Att starta ett nytt band är otroligt svårt, det är många saker som måste klaffa. Många band faller isär väldigt fort tyvärr, det räcker inte med alla alla inblandade vill. Men redan första gången vi körde ihop med Let Them Hang så kände alla att vi hade något speciellt ihop, så nu dundrar vi på i full fart och har sjukt kul på vägen.
Spelar ni alltid samma låtar livet eller varierar de? Än så länge har vi bara gjort två spelningar så då har det varit samma låtar, men i framtiden så kommer vår set-list ändras och anpassas inför varje spelning.
Bandens motto, kännetecken och influenser:
Vad är erat motto med bandet? Spela högt och ha kul. Dödsmetall ska vara av och för fans.
Vad har era band medlemmar för kännetecken? Vi ser väl ut som dom flesta hårdrockare, svartklädda, några av oss är tatuerade, några har piercings, sen är vi rätt snygga så det är ju ett plus.
Vilka band får ni influenser ifrån? Vi influeras av väldigt mycket, men jag skulle väl säga exempelvis Entombed, Slayer, Kyuss, Clutch, Dismember etc.
Vad i livet får ni influenser ifrån? Oj, det måste vara allt. Olika människor, religion, natur, nyheter etc. Ens samlade intryck kanaliseras in i musiken vi skapar. Och zombies såklart!
Kläd och musik still:
Vad har ni för kläd stil live? Jeans, linne och en jävla massa blod.
Varför har ni just den klädstilen?Vi vill ha en enhetlig stil och det är sjukt tråkigt med vanliga jeans och t-shirt-band så då drog vi till med blod, inte helt originellt i och för sig, men jävligt tufft!
Vad spelar ni för musik stil? Det beror nog på vem du frågar, men jag skulle väl säga Death Metal/Death’n’Roll.
Varför spelar ni just den musik stilen? Vi gillar sväng, muller och driv. Mycket döds idag är så jävla teknisk och går i hyperfart, det kan givetvis vara tufft men det saknas sväng och den riktiga intensiteten. Det känns som om många band idag har glömt bort att gammal döds kommer lika mycket från metal som från punk. Vi väljer att trycka in punk, hardcore, rock i vår musik vilket leder till att vi får en bra bredd och tyngd, men framförallt ett bra sväng.
Nyheter och uppdatering:
Har ni nytt material på g? Absolut, vi går in i studio i mars för att spela in vår tredje EP. Så vi gissar att den släpps i slutet på mars!
Hur får man tag på er? Enklast är nog att skriva till oss på Facebook eller maila: [email protected]
Har ni något att till lägga? Bang your heads as if you were undead! Och tack som fan för att ni visar intresse och tog er tid!

Kommentera här: