intervju med Original Stock

Personliga frågor om bandet och deras medlemmar:

Hur kommer de sig att ni började komma in på musik området? Det är nog olika för varje medlem.

Armin, sångare/gitarrist: För mig var det brorsan som lyssnade på Nirvana när jag var yngre som fick mig att börja digga den sortens musik och sen upptäckte jag Metallica i dom tidiga tonåren. Jag fick min första gitarr, en riktig kass, nylonsträngad historia som inte gick att stämma, när jag var 14 och resten är historia.  

Robin(bassist): Började med blockflöjt i ettan (7 år) och gick vidare till trummor i 7 år. 

Det var höjdpunkten i veckan, farfar kom och hämtade upp mig för att köra mig till kommunala musikskolan och i bilen väntade en fralla och en juice-box. Början av musiken var troligtvis starkt inspirerat av min far som spelar klarinett i orkester i Malmö.

Därefter blev det saxofon i tre år och slutligen vid 16 års ålder hittade jag basen. Blev ihop-matchad med ett lokalt band i Trelleborg (Social Service) av min dåvarande baslärare. Vi släppte en skiva och en EP.

Sen ett 10 års break innan Armin plockade upp mig som basist i Original Stock där han även "tvingat" på mig att backa upp med vocals 

Erik(lead gitarrist): Jag började min musikkarriär med trumpetlektioner, men gick sedan vidare till gitarr eftersom inga rockband ville ha en trumpet.

Adnan(trummis): Lyssnade mycket på Pearl Jam och började digga allt med dom. 

Gjorde ni musik redan när ni var små? Inte direkt att man skrev eller gjorde egen musik men Robin och Erik har spelat instrument sen barnsben.

Hur har ni utvecklats sedan ni började med musiken? Intressant fråga, jag skulle vilja säga på alla sätt. Allt från att man blivit snabbare och mer säker med sina instrument till att mer fånga en bra riff och bygga något riktigt bra av det. I början var det mycket att man skulle kopiera andra musiker, vara likadan som dom och eftersträva det, nu är det en fråga om att man fångar en egen känsla och får ut det via sitt eget sätt och sin egen musik. Men "kopieringstiden" var extremt viktig i sig för man fick en chans att mäta sig med någon/något. Sist är kanske den viktigaste grejen, man har byggt upp ett självförtroende som musiker och som band vilket inte alls fanns där i början. För att citera någon snubbe: "Jaget är den största kritikern" och det tar sin tid att få den kritikern nöjd. 

Har ni något annat intressen eller jobb utanför bandet och musiken? Fotboll. Stort fan av AC Milan i italienska Serie A. Jag missar inte många matcher och många matcher missar inte mina svordomar. Kollar mycket filmer och serier också. Nu är jag mitt inne i "Suits". Jag jobbar som projektledare på Volvo i Göteborg just nu. 

Robin: Jobbar med "hederligt" tjänstemannayrke på Diadrom som konsult ute på Volvo AB 

Intressen: Familjen (fru och son på knappt 1 år) och Gaming.

Erik: Jag är väldigt intresserad av IT och datorer i allmänhet. Annars spelar jag gärna tv-spel och dricker öl.

Adnad: Spelar en del playstation och kollar på komedifilmer. 

Vad har ni för internet sidor?

Officiell hemsida: http://osofficial.com/  

Reverbnation: http://www.reverbnation.com/originalstock  

Soundcloud: https://soundcloud.com/originalstock  

Spotify;  https://play.spotify.com/album/7mnglCVl1JFvUtlvgQRySc  

Bandcamp: http://originalstock.bandcamp.com/  

Songkick: http://www.songkick.com/artists/8285933  

Facebook: http://facebook.com/nobles.the  

Grooveshark: http://grooveshark.com/#!/profile/Original+Stock/28093413  

Youtube: https://www.youtube.com/user/DrummerVonMejdan  

Twitter: https://twitter.com/OriginalStock1 

Vilka åldersgrupper dras oftast till era konserter? Ja, det är nog mest 20-30 årsåldern. 

Frågor om eran musik:

Hur kommer de sig att ni gör musik? Det är dels jävligt roligt men dels också för att det är en djupt liggande passion att få uttrycka sig på ett kreativt sätt. Vi har upplevt mycket, alla i bandet, så det finns en del att skriva om. Det finns inget mer beroendeframkallande än att spela upp en låt du själv skrivit och rocka skiten ur den och ge dig själv gåshud eller någon sorts emotionell beröring. 

Spelar ni alltid samma låtar livet eller varierar de? Det varierar väldigt mycket. Mycket beror på hur lång tid man är på scen. 

Bandens motto, kännetecken och influenser:

Vad är erat motto med bandet? Vi har inget uttalat motto rakt av men vi heter Original Stock av en anledning och det är att vi är egentligen ett gäng vanliga snubbar som älskar att lira musik. Om vi skulle hitta på ett skulle det kanske bli "Skit i allt för stunden och bara ös"

Vad har era band medlemmar för kännetecken? Alla i bandet har tatueringar utom Armin(sångaren). Erik(gitarrist) har en tatuering av sin gitarr på armen, Robin(bassist) har drakar på skuldran och fram över axeln, Adde(trummis) har namnet på sin hemstad på magen. Robin har även piercingar(fleshtunnels). 

Vilka band får ni influenser ifrån? Nirvana, Soundgarden, Rage against the machine, Foo Fighters, Audioslave, Metallica, Red Hot Chilli Peppers, Pearl Jam, ACDC, Led Zeppelin, Guns n roses, Korn, Slipknot

Vad i livet får ni influenser ifrån? Familjen och strävan efter något bättre. 

Kläd och musik still:

Vad har ni för kläd stil live? Flanellskjortor ock slitna jeans. Men det varierar det också, men slitna byxor är ett återkommande tema. 

Varför har ni just den klädstilen? Vi spelar ju rätt rivig musik, så då måste man ha riviga kläder.

Vad spelar ni för musik stil? Vår musikstil är rätt egen. Som någon blandning av heavy metal, blandat med grunge och melankoliska inslag. 

Varför spelar ni just den musik stilen? Den sortens musik ger oss mest känsla för det vi gör i och med att vi har lite spridda influenser allihopa så har vi hittat något som alla känner är eget. 

Nyheter och uppdatering:

Har ni nytt material på g? Absolut. Vi kom ut med vår EP: Torn and Twisted (https://play.spotify.com/album/7mnglCVl1JFvUtlvgQRySc ) i slutet av förra året men vi har redan skrivit ett par tre låtar till som vi kommer köra live på våra spelningar. Vi siktar på att ta oss in i studion igen till hösten för att spela in ett album.

Hur får man tag på er? Vi svarar alltid på [email protected]eller via vår facebook sida. 

Har ni något att till lägga? Inget direkt, men tack ska du ha!

Kommentarer:

1 SANDRATORN.SE - NYBLIVEN MAMMA!:

Tack ska du ha! (:

2 Amanda:

sv: det tycker jag verkligen :D

3 Kattis:

Roligt med lite mer annorlunda frågor till ett band!:)

4 Elin:

Sv: Åh tack vad glad jag blir:) Din med!:)

5 Josefine:

Aldrig hört talas om dem :)

6 Johanna Utterberg:

sv: riktigt gott!

7 Jessica:

tackar!

Kommentera här: