Intervju med Tommy Nilsson.

Frågor angående dina låtar och texter:

När började du göra egen musik? När jag var 13 /14 spelade man ju i band som de flesta men de va ju inget seriöst. Och sedan började jag skriva egna låtar. Men än idag kan jag sjunga sånger som andra skrivit texten till. Men jag är låt skrivare.

Vad heter den första låten du skrev? Den första låten, det måste varit i love you baby. som jag skrev när jag var runt 13 år.

Vilken låt är du själv mest stolt över? Den har jag inte skrivit än. Det är inte alltid den som skriver låtarna som tycker samma sak som den som lyssnar på det sen. Tex min teater musik som inte så många har hört. kan man va väldigt stolt över. men oftast är det de senaste man gjort som man gillar mest. Jag lyssnar inte så mycket på mig själv.

Hur kom låten "Öppna din dörr" Till? Jag började göra musiken i Frankrike på 80 talet. Men texten kom långt senare. Och på 80 talet hade jag börjat göra den på engelska och döpt den till open your heart som ny Jill Johnsson gjorde om den till. Skrev den 12 år innan den kom ut. Vissa låtar ligger i byrålådan i flera år och detta var än av dom. Jag har en låt som jag med gjorde på 80 talet, som jag släppte för någon månadsedan. Samma människor, heter den.

Hur skulle du definiera din musik stil? Det har varit olika genom åren. Började som symfonisk rock. Det har lite med dags formen att göra. det måste vara så för att det ska vara roligt för en själv. Jag kan gör och lyssna på vad jag vill. Jag vill inte ha någon speciell stil. Jag varierar mig.

Hur kommer det sig att dina texter oftast är känslomässiga? För det första tror jag man ska skriva ifrån sig själv på riktigt. För att beröra andra. Jag försöker skriva så äkta som möjligt. Nu skriver jag om vad som händer i världen. Det är viktigt att skriva vad man känner. Det är oftast man skriver om känslor, men det behöver inte vara deppigt. Jag ser de som en upp gift att göra musik som berör.

Frågor angående din tidigare period och om dina framgångar:

Hur kommer det sig att du hoppade av Easy action? Det var roligt att spela med dom. Men gitarristen gick med i Europe och då var det ingen som kunde dra de tunga lasset. så vi la ner. Men jag hade gärna forsat spela med dom.

Du som både sjungit själv och med andra. Vilket föredrar du är det roligaste? Ibland kanske man inte spelar samtidigt men på samma sen. Jag tror jag blivit så gammal så det är roligt att spela med yngre. Men helst spelar jag i ett band än att vara solo artist. Hade något band ringt mig och bett mig vara med hade jag med glädje sagt ja.

Hur lärde du känna Patrik Isaksson och Uno Sveningson? Vi är gamla kompisar. Vi träffas på vägarna och på olika festivaler. Vi spelar för samma sorts public. Det är svårt att spela livet själv. Ibland finns det inte tid att tänka och bestämma. Tror vi ska villa denna grejen lite.

Hur tycker du det var att turnéra med Patrik och Uno? Vi hade kul. Speciellt när vi stod på scenen, vi skojade lite. det är många som gillar någon av oss och dras till konserterna och då upp täcker de dom andra.

Hur var det att möta andarna på slottet? Det vara spännande. jag tror på att det finns. Man måste tro på det ordentligt för att se det. jag  har svårt att tro men det är fascinerande. Det vore konstigt om det inte fans någon ting annat.

Har det varit en fördel för dig att vara med i melodifestivalen? Både och. 89 var jag med en dag och van så det va självklart roligt. I vissa fall ställer man upp för man behöver synas. Roligt att folk kommer ihåg låten efter 30 år.

Hur har det varit att gör om andras låtar, i så mycket bättre? Det var skit kul. lite svårt i bland dock. Man väljer en låt för att göra om den ordentligt släppa handbromsen lite. Man vill ju att dom andra ska gilla låten. Det är enklare att göra om en låt än att skriva en helt ny.

Hur kände du Freddie Wadling? Kände inte varandra alls, träffades ibland och sågs i korridorerna. Han var en som kunde tolka allt. Det är o intressant i bland om man prickar alla toner. han gjorde sin grej och gjorde det alltid bra.

Har du flera gig in planerade? Jag har massor av jobb just nu. Har jul konserter just nu. och i vår ska jag spela i 25 städer. och i sommar blir det Diggelo, så jag har en hel del att göra.

Vad har du för idoler? Just nu har jag inte någon idol, men när jag var yngre var det Elton john och Led Zeppelin som jag gillade. Ibland när jag skriver låtar känns det som låtar ifrån Eltons tidigare skivor. Gillar Bowie och  Coldplay. Om jag har idoler behöver de inte vara inom musik alltid.

Har du något att till lägga? Nej. Just nu mår jag väldigt bra bara åka iväg. jag tror jag har det bra framför mig.

Kommentera här: