intervju med Tomeddye Norden.

Mina intervjuer / Permalink / 0
Har du spelat i något tidigare band? Jag har hållit på med musik hela mitt liv och jobbar nu som frilansande musiker. Jag spelar främst kontrabas men även en heldel elbas.  Som frilansande musiker har jag fått möjlighet att möta och spela med väldigt många musiker som äldre legender samt unga up and coming. Håkan Broström, Bert Rossengren, Jan Allan, Kenny Barron, Ludvig Berge, Joel Svensson, Björn Arkö, Bengt stark, Joel lyssarides, Jonas Johanssen, Tomas Franck, Vladimir Sjafranof  Uffe Flink, Robert Normark, Gustav Lundgren, Gunnar Lidberg, Linda Leen, Ivars Arutyunyang, Jonathan Guzman Karl Henrik Ousbäck, Peter Getz mfl Jag spelar med nya musiker nästan varje dag så listan blir lång.
Var kommer du i från? Härnösand.
Vilket år började du? Runt år 2000
Hur har du utväxlats sedan du började spela? Jag har studerat vid framnäs/Skurups folkhögskola sedan gjorde jag tre år vid Köpenhamns rytmiska konservatorium . Efter det gjorde jag en master vid Kungliga högskolan i Stockholm.  
Vad spelar du för musik stil? Allt som har med jazz att gör. Det kan vara Big band eller trio. Det kan vara musik influerat från de tidiga 1900talet eller mer modernt och experimenterande.
Vilken ålders grupp dras till din musik? Det beror lite på vart jag spelar och med vem. Ibland är det en övervägande yngre publik men ofta är de född mellan 40-60 talet. 
Har du något nytt på g? Jag har alltid något nytt på g,  till sommaren ska jag ut på en längre turné med ett danskompani som heter Norrdans.
Till top