Intervju med Sir Reg

Mina intervjuer / Permalink / 0

Har ni spelat i något tidigare band? Yes, alla medlemmar har figurerat i olika band innan SIR REG.

Vad heter ni?/ Vem spelar vad?/ Hur gamla är ni?

Brendan Sheehy - Leadsång & Akustisk gitarr
Karin Ullvin - Violin
Chris Inoue - Elgitarr & Backing Vocals
Mattias Söderlund - Elbas & Backing vocals
Filip Burgman - Mandolin
Mattias Liss - Trummor & Backing vocals
- Vi är alla 30+

Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, har kommit och gått en del genom åren.

Var kommer ni ifrån? SIR REG kommer ursprungligen ifrån Köping, men vi alla är bosatta över hela Sverige och Köpenhamn.

Vilket år startades bandet?  2009.

Vad spelar ni för musik stil? Keltisk Punk/Rock.

Vad inspireras ni av?Det är olika för alla, men i stora drag det vardagliga livet och världen i allmänt.

Hur ofta repar ni? Så ofta vi kan.

Var repar ni? I största möjliga mån repar hela bandet i vår replokal antingen i Köping eller i Lund. Annars repar medlemmar tillsammans när dom ses (hemma, krogen, hotell.. you name it).

Hur har ni utvecklats sedan ni började med musiken?
är Svårt att sätta fingret på något speciellt.. Det är som med allting, desto mer du gör det, desto bättre blir det. Vi är alla äldre, intrimmade och vet vad vi vill.

Söker ni bokningsbolag, vad har ni för tankar och krav runt det i så fall? Nej, vi har ett bokningsbolag i Sverige, Skrikhult. Bokningar i övriga världen sköter vi själva eller vår manager just nu.

Söker ni skivbolag, vad har ni för tankar och krav runt det i så fall?  Nej, vi är just nu signade till GAIN/Sony Music.

Vad handlar era låtar om i det stora hela? Många av våra låtar handlar om Irland, hur det är att växa upp och leva där då vår sångare Brendan är från Dublin. I vårt senaste album Modern Day Disgrace riktar vi blickarna mer åt resten av världen och allt som händer där.

Vem skriver texterna? Vår sångare, Brendan.

Vem gör musiken? Brendan och Chris är dom som lägger en stadig grund, sen fyller resten av bandet på efterhand tills det låter AMAZING!!

När ni ska göra en låt börjar ni med musiken eller texten? 9 av 10 gånger finns bitar av en melodi redan färdig.. inspirerad av ljud på stan, TV eller familjen t.ex. När melodin och musiken börjar ta form så kommer texten oftast av sig själv.

Spelar ni bara egna låtar live eller även covers? Vi spelar bara våra egna låtar.

Vilka åldersgrupper dras oftast till era konserter? Ja du, det är så himla olika från spelning till spelning. Om jag säger så här, folk du kan se på krogen en Fredag eller Lördag med gott sällskap och en kall bärs i näven. Det är dom som kommer på våra spelningar också, så allt från 20 och uppåt.

Spelar ni alltid samma låtar live eller varierar det? Det varierar beroende på spelning, humör m.m.

Vart var erat första gig? Sugar Bar i Stockholm, den 4e December 2009.

Vart var erat senaste gig? 18e Mars 2017 i Folkets Park i Huskvarna tillsammans med KSMB, Sixten Redlös och Matriarkatet.

Var har ni spelat i år? Sverige, Holland, Tyskland, Österrike, Ungern, England, Skottland för att nämna några länder.

Var har ni planer att spela resten av året? Sverige & Europa

Vad tycker ni om att man laddar ner mer musik, än att köpa skivor nu för tiden? Det är jävligt tråkigt för alla förlorar på det. Från bandet och hela vägen till konsumenten då det fina med att öppna en ny CD eller dra plasten av en vinyl försvinner. Om jag ska nämna något positivt så är det en fördel för mindre etablerade band eftersom deras musik kan nå folk över hela världen.

Hur tycker och tror ni musikindustrin förändrats sedan det började laddas ner musik? Det är som med alla andra företag.. förlorar man något så måste man vinna något annat.
Föredrar ni nerladdad musik, kassettband, CD eller Vinyl? Vinyl, alla dagar i veckan!!

Vad skulle ni göra om musiken inte fanns? Usch, vilken hemsk jävla tanke. Ingen aning, vad fan skulle man göra utan musik??!
Är det lättare att hämta inspiration från äldre band än band som är aktiva idag? Man hämtar ju inspiration från band man vuxit upp med såklart, men det betyder inte att man inte springer på något grymt bra i nutid.

Vad har varit erat största hinder inom musikindustrin? Att inte tappa tålamodet och energin. Det är som en stor berg och dalbana, ibland går det upp och ibland går det ner. Man ska inte släppa taget.

Vilka råd skulle du ge till andra band och artister? Sluta aldrig jobba för det du tror på.. Det kommer kännas skit många många gånger, men om det vore glass och ballonger hela vägen hade det inte varit lika lärorikt.

Hur taggar ni upp inför en konsert? Har du sett Fight Club? Vi dricker bärs och örfilar varann tills vi fått upp värmen 😉 Nä, vi samlas backstage allihop.. dricker ett par bärs och peppar varann tills det är dags.

Har ni nytt material på g? Vi har alltid nytt material på G, sen om det blir verklighet eller inte återstår att se.
Vad har ni för internet sidor?
Hemsida - www.sirregband.com
Facebook - www.facebook.com/sirregband
Instagram - www.instagram.com/sirregband
Twitter - www.twitter.com/sirregband
YouTube - www.youtube.com/sirregband

Har ni något att tillägga? UP THE FECKING PUNX!!

 
Till top