intervju med The Diamond Man Clan

Mina intervjuer / Permalink / 0

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, alla i bandet har spelat i många konstellationer tidigare. T.ex har Johan & Paul spelat i Melek & Butterfly Imp. Johan & Anton i Kings Avenue. Felix i Science of Demise. Olof i BOA. 

Vad heter ni vem spelar vad? 

Anton Södersten: slagverk.

Felix Hjortstam: trummor.

Olof Gadd: bas.

Johan Weber: leadgitarr & körsång.

Paul Bäcklin: leadsång & gitarr.

När grundade ni bandet?  Paul grundade bandet 2012 och hade turen att de väl utvalda musiker han frågade faktiskt ville haka på. Bandnamnet kommer från en låt på första plattan där Paul beskriver sig själv som the Diamond Man. Tillsammans med musikerna så är dom en familj. En klan. The Diamond Man Clan. 

Var kommer ni ifrån? Göteborg. 414. 

Hur har ni utvecklats sedan 2012? Nu mera hörs inte lika mycket blues & bluegrassinfluenser som i början. Det som var tungt har blivit tyngre, det som var argt är argare, det som var bra är bättre och det som var dåligt är sämre. 

Var va eran första spelning? Första officiella TDMC-spelningen var på ett ställe i Göteborg som inte längre finns. Det gick sönder när vi spelade där. Jag minns inte vad det hette, men det låg nära domkyrkan, och nu ligger det ett ganska dåligt hamburgerställe där. 

Vart spelade ni under 2016? Vi skrev och spelade in en skiva under 2016, så vi hann bara med en spelning. På Sticky Fingers - där vårat nya skivbolag hittade oss. 

Tanken var att vi skulle ta en paus efter den spelningen, men när ett så etablerat och kul bolag är intresserade av att sammarbeta på villkor som vi som band går med på, så var det vara att bita ihop och köra på. 

Var har och ska ni spela i år? The Diamond Man Clan har inte spelat än i år. Vi ska t.ex. spela på Sticky Fingers den 26e maj, och i Vilhelmina i juli i sommar. 

När släpps eran andra skiva? Fullängdaren "Mediocre" släpps på Sony Music / Gain den 28 april över hela världen. 

När släpps eran nya singel? "The Corner" släpps fredag den 24 mars.

Vad har ni för planer på ny video? Vi skall redigera en video som vi har spelat in till låten "Mediocre". Den var första singeln från nya skivan, och vi ska släppa den nån gång när vi orkar och känner för det.  

Vi kan meddela att låten låter likadant med videon och utan.

Vad heter era tidigare musik videor? "The end" och "Trees" dom är gjorda av Nicola Camoglio som kommer bli en världsberömd regissör. Inte tack vare våra första videos, men för sina egna verk. Kom ihåg vart du hörde det namnet först. Brrapp brrapp. 

Vad heter eran första skiva?/ vilket år kom den? "What Sweden Needs" 2013. Den finns på tolv-tums vinyl och på de flesta streaming- & -nedladdningstjänster. Går att få tag på genom grymma AlleyCat records eller TDMC's big carte.

Vad heter eran EP?/vilket år släpptes den? "Your Mine" 2015. Den finns på dubbel sju-tums vinyl, och på typ alla streamingtjänster. Och nej, det saknas inte en '. Även den hittar du genom AlleyCat records eller TDMC's big cartel. 

Vad har ni för internetsidor?

Facebook.com/thediamondmanclan 

Instagram: @paulbacklin

https://open.spotify.com/artist/1vxdKixsSRVrjVbh7CTuGm

Har ni något att till lägga? Vi är väldigt tacksamma för allt stöd vi fått genom åren, och är väldigt stolta över skivan vi spelat in under 2016. 

Tack till Magnus, Marica, Nippe, Markus & Johan på Gain för att ni tror på oss och låter vårt samarbete  handla i första hand om  konsten. 

Till top