intervju med Bête Noire

Vad fick er att döpa erat band till just "Bête Noire"? Vi snodde namnet från det fiktiva band som förekommer i Johan Kindes bok "Någon sorts extas". Han hade i sin tur snott namnet från Bryan Ferrys skiva "Bête Noire". Vi tyckte att det var ett klockrent bandnamn för den musik vi ville göra och för den stil vi ville ha.
Har ni spelat i något tidigare projekt eller band? Jag, Tobi Krado, har spelat i ett flertal olika band, dock inget värt att nämna här. Min kusin Bill Krado har också haft en del olika musikprojekt, mest känt är nog Rektal Käse som spelade på Hultsfredsfestivalen ett år. Bête Noire är första och enda gången vi gjort musik ihop.
Vad heter ni/vem spelar vad? Tobi Krado på sång och Bill Krado på dator och synth och lite sång. Tobi gör låtarna (musik och text) på gitarr, sen ses vi i Bills studio och fixar till det på datorn så att det blir elektroniska låtar av det hela.
Var kommer ni ifrån? Båda kommer från Grebo utanför Linköping. Numera bor Tobi i Linköping och Bill i Sturefors utanför Linköping.
Vad skulle ni kalla er musikstil? Glamorös synthpop med svenska texter.
När grundade ni "Bête Noire"? 2008, om jag minns rätt.
Vad får ni inspiration ifrån? Från början var, som många säkert listat ut, Lustans Lakejer den stora inspirationskällan. Med tiden har vi alltmer hittat vår egen stil musikaliskt och numera inspireras texterna främst av våra egna liv och i synnerhet de resor vi gör över världen.
Vad handlar era låtar i de stora hela om? Champagne, krossade hjärtan och exotiska platser.
Vart har och ska ni spela i år? I år har vi bara gjort två spelningar i Linköping och en i Grebo. Vi har några enstaka spelningar på gång under hösten, men framförallt fokuserar vi på att få klar vår nya skiva. När den är klar ska vi börja leta spelningar mer aktivt igen.
Har ni ny musik på g? Vi har en ny EP som vi bara ska lägga sång på. Den räknar vi med att få färdig under hösten. Sen har vi en massa påbörjade låtar som vi ska ta tag i. Vi har material till ett flertal EP:s men många andra saker i våra liv som stjäl tid, så jag kan inte säga när de beräknas släppas.
Vad tyckte ni om att spela i trädgårdsföreningen? Vi gjorde vår första livespelning i Trädgårdsföreningen för åtta år sedan, så det var kul att vara tillbaka. Eftersom det var gratis entré når man även publik som i vanliga fall inte kommer och tittar på oss. Efter spelningen kom det fram ett par i 75-årsåldern och gav oss beröm, det var kul.
Vilken ålders grupp dras mest till er musik? Eftersom vi har mycket influenser av 80-talspop och New Romantics så är det mest folk i vår egen ålder, runt 40, som uppskattar oss mest.
Vad har ni för internet sidor? Bête Noire på Facebook och betenoire.nu
Har ni något att till lägga? Det enda sättet att bli fri från sina frestelser - är att ge efter för dom!
 

Kommentera här: