intervju med Trio Umeå

Mina intervjuer / Permalink / 0
Vem kom på band namnet? Det gjorde jag ( Erik ).. först hette vi bara Trio, men när vi skulle göra en sida på Facebook så fick vi lägga till Umeå, för det fanns redan flera som heter Trio. 
Vad fick er att starta bandet? Jag och Magnus träffades i en revygrupp, där vi hade gemensamma bekanta och efter vårt första rep med dom, stannade vi kvar efteråt och började direkt snacka om att bilda band tillsammans. 
Vad heter ni?/ Vem spelar vad? Magnus Lindblom spelar gitarr och sjunger lead. Jag (Erik Johansson) spelar bas och sjunger stämmor. Mikael Hamberg spelar trummor. 
Vart kommer ni ifrån? Bandet är Umeåbaserat, men vi bor i olika byar runt om, ganska långt ifrån varandra. 
Vart planerar ni att spela i år? Vi planerar aldrig att spela utan vi tar spelningarna eftersom förfrågningarna kommer. Men vi har faktiskt tre bokningar redan i år. Alla tre är privata fester, bröllop och ett födelsedagskalas. Dom flesta spelningarna är såna, sen kör vi personalfester, festivaler och pubar. 
Hur många gig hade ni föra året? / Var var dom? Vi hade bara två gig förra året vilket är ovanligt lite. Vi brukar annars ha ca ett gig per månad. Fjolårets gig var en personalfest och ett 40-årskalas 
Vad spelar ni för covers? Vi kör rock o pop från 70-talet och framåt, inte metall och inte disco. 
Vilket år bildades erat band? 2005
Vad har ni för internet sidor? MySpace och Facebook 
Vad har ni för framtids planer? Vi kommer att fortsätta med samma inriktning så länge det är någon som vill boka oss. 
Har ni något att till lägga? En speciell nisch vi har är att köra Neil Young tributer, det har vi kört sedan 2007 och där är vi ganska ensamma i Norrland. Vi har kört både kortare festivalgig, helkvällar i pubmiljö och mindre akustiska gig i olika sammanhang. Som kuriosa kan nämnas att vi anmälde oss till en tävling om bästa tributeband, men kom inte vidare för att dom tyckte att vi hade satsat för lite på kläder och outfit. Musikaliskt hade dom inget att anmärka på.....så kan det vara ingen här branschen. 
Till top