intervju med SJÖMILA

Mina intervjuer / Permalink / 0
Vad har ni spelat i för tidigare band?
Erica - utbildad vid Musikhögskolan Ingesund och har sedan 2008 frilansat som sångerska i olika sammanhang. Erica arbetar med allt från små vis-kvällar till större produktioner så som krogshower, festivaler och företagsevent. 2012 deltog hon i melodifestivalen tillsammans med rockabilly gruppen Top Cats, hon har även arbetat med andra artister så som Miriam Bryant, Jessica Andersson, Shirley Clamp, Bobby Kimball (toto). Erica har inte bara en karriär i Sverige utan har också spenderat de senaste åren i USA där hon har turnerat runt tillsammans med The Cadillac Band, Billy Burnette och den berömde Elvis-gitarristen James Burton. 2014 blev Erica även invald i Rocka Billy Hall of Fame i Jackson TN.
Magnus - Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Idag arbetar han som frilansmusiker, kompositör och musikproducent. Magnus har bl a spelat med Sven Bertil Taube, Michael Ruff, Siw Malmkvist, Robin Stjernberg, Louise Hoffsten och Uno Svenningsson. Något som ligger Magnus nära är även produktion, han har producerat skivor som till exempel Jonas Hjelte "Hjelteland", Lasse Mattila "På riktigt för dig", Sjömila "Två vänner" och senaste albumet "Närmare" Han är även författare till boken "Spela elgitarr"
Ulf - Under 80-talet försörjde sig han till och från som gatumusikant på Gamla stans turiststråk Västerlånggatan. Under den perioden skrev han också flera av de låtar och texter som finns på debutalbumet, men som fick nytt sound och arr av Magnus Sjöqvist. Låtar som är tidlösa. 1990 avslutade Ulf sina studier på Teaterhögskolan i Stockholm och påbörjade en karriär som skådepelare. Han var med och startade den tidigare Bohuslän Teater (Regionteatern) i Uddevalla. Några år senare började han även regissera, både film, TV och teater. Musiken har följt honom ständigt under åren, Ulf har skrivit musik för teater, reklam och film.På det nya albumet "Närmare" är texterna skrivna utifrån ett kanske mer moget perspektiv, och med livets snåriga vägar i bakfickan. Det svenska vemodet följer både Ulf och Magnus i det mesta som de skriver. Spelade även i ett rock band vid namn: Booz
Vad heter ni?/vem spelar vad?
Texter/ melodi: Ulf Michal.
producerat och arrangerat: Magnus Sjöqvist. 
Sång: Erica Larsson/ Ulf Michal.
Gitarr: Magnus Sjöqvist.
Har fler musiker beroende på vart vi spelar. Vi anlitar professionella musiker.
Hur grundades Sjömila? Magnus - han skulle måla sitt huset och ramlade från stegen, och bröt benen. Så jag fick idén att få honom på got humör. Så vi pratade om att spela. Och efter fler rep, där grundades sjömila. Sen så gick det så bra, så vi släppt första skivan. Sen vart vi månadens band av Gaffa. Vi tog våra första bokstäver i efternamnen så vart det, Sjömila.
Vilket år bildades Sjömila? 2016
Vart kommer ni i från? Uddevalla, Ljungskile, Skövde.
Vad kallar ni er musik stil? Svensk pop. Med 90 tals influenser. 
Vart har och ska ni spela i år?
Akva blå - Vänersborg.
Göteborg - slutet av september.
Håverud - 1/9
Uddevalla - 14/9
Vilket tv program har ni medverkat i? Bingolotto 2 gånger.
Vad heter era skivor?/ vilka år kom dom?
Två vänner - 2016
Närmare - 2018
Vad heter era singlar?/ vilka år kom dom?
Lugnt nu - 2016
Kom vinterstorm - 2016
När du kommer hem - 2016
Fylligt - 2017
Ändra färg - 2017
Ganska små - 2018
Hur kommer det sig att ni gör allt själva? Dels för att vi vet hur svårt det är idén här branschen. Det är ett eget projekt. Vi villa ha kontrollen själva. Så vi kan lägga av när vi vill. Så det år vår grej.
Vad har ni för internet sidor? Hemsida, Instagram, twitter och Facebook.
Har nu något att till lägga? Nej, men det är ovanligt med folk i din ålder som lyssnar på oss.
Till top