intervju med Leva

Mina intervjuer / Permalink / 0
Vilket år bildades Leva? Vi började spela tillsammans 2015
Vad står Leva för? Vi skriver låtar om livet så man skulle kunna tro att det är enda orsaken, men det är också en kombination av våra namn. Flera nära och kära föreslog namnet och efter ett tag så kändes det rätt och på den vägen är det.
Var kommer ni ifrån? Vi kommer från Stockholm båda två. Eva är uppvuxen i Västertorp söder om stan och Leffe i Mariehäll i Bromma. 
Vad spelar ni för musik stil?
Det där är en svår fråga… Singer Songwriter & Vispop kanske… Ni får själva lyssna för att avgöra. Vi har inga egentliga ramar eller begränsningar så vi får se vad som kommer ur oss i framtiden.
Leffe med sin bakgrund som gitarrist i rockband i kombination med Evas känslosamma och varma röst är det som skapar LEVA´s sound. Texterna är ganska enkla men med en djupare mening än man kanske anar om man inte lyssnar ordentligt.
Vad heter ni?/Vem spelar vad? Leffe Andersson och Eva Unger. Leffe är lite av en jonglör när vi är ute och spelar. Han sköter ljud, ljus, spelar gitarr, keyboard och sjunger. I studion spelar han även bas och lite trummor. Eva sjunger, spelar keyboard, gitarr och percussion. 
Hur kommer det sig att ni gjorde om Tommy Nilssons låt "öppna din dörr" till "Hästens bön”?
Vi fick frågan av Täby Ryttarsällskap och Täby Ryttarcenter (Eva är ridskolechef på anläggningen) om att göra en egen tolkning av Hästens Bön till just musiken från Tommy Nilssons ”Öppna Din Dörr” inför invigningen av LAG SM i Ponnydressyr.
Vi skickade in en ansökan om att få använda musiken till Universal och fick efter ett par månader ett okej. Aldrig hade vi förväntat oss att låten skulle få en sådan spridning. Den är idag spelad på Spotify över 85000 ggr och i december låg den på Spotifys Viral 50 Sweden i drygt två veckor, på en andra plats som bäst. Spännande när ett projekt får ett eget liv…
Vad handlar era låtar om i det stora hela?
Det är mycket kärlek och känslor i vår musik. Texterna handlar ofta om saker vi har upplevt själva eller funderat en del över. Ibland låter vi oss inspireras av andras livsöden. Det är viktigt att det känns rätt i hjärtat. Musik som berör!
Vår kommande singel ”Staden Är Tyst” som släpps nu under våren är en låt så känslosam att det tagit oss snart ett år att få den klar. Vi fick lägga den åt sidan ett tag och jobba med annat...
Vem står för texterna?/Vem står för musiken? Varje låt som görs har en egen historia… Eva står ofta för texterna. Musiken skapar vi tillsammans. Ibland från en idé som Eva har och ibland från en av Leffes idéer. Eller så improviserar vi tillsammans och så blir det något att jobba vidare på av det som skapades i stunden. Det finns så många sätt att inspireras på…
Vad är grund tanken med ert projekt? 
Vi älskar musik!! Det är en fantastisk känsla att skapa nya låtar som får växa fram och mogna. Spela in och jobba med låtarna i studion är också väldigt roligt och utvecklande. Leffe har en egen studio och pluggar just nu Audio Production Program på SAE.
Sedan är det en bonus när andra tycker om det vi gör och det är några av låtarna som vi vet har påverkar andras liv på ett positivt sätt, vilket är stort. 
Vart har och ska ni spela i år?
I år har vi haft en ”hemma hos” spelning i Eskilstuna hos en vän som också är musiker och låtskrivare. Vi spelade förra helgen på Café Piaff i Täby och söndagen 25 mars skall vi spela på Rhapsody Lounge på Engelen. I april blir det en privat spelning på en 150 års fest och i juli har vi ett ”Garden Party” med spelning i en fantastisk blomstrande trädgård i Sund i Småland.
Sedan får vi se vad som dyker upp… Håll utkik på vår FB.
Höstens spelningar har vi inte börjat boka ännu.
Det som är viktigt för oss på våra spelningar är att publiken är där för att verkligen lyssna på musiken. 
Vilken ålders grupp dras till era spelningar? Vi uppskattas nog mest av de som hunnit skaffat sig lite livserfarenhet då vi berör ämnen som kan vara svåra att ta till sig om man är väldigt ung. Men om vi pratar om just låten ”När Orken Tar Slut” (Hästens Bön) så gillas den nog av alla de som har sina hjärtan fyllda av kärleken till hästar (och andra djur) oavsett ålder. 
Vad har ni för internet sidor? 
Hemsida: levamusic.se  
Har ni något att till lägga?
Förutom själva skapandet så har vi Låtskrivarkurser och även en Inspirationsgrupp för låtskrivare och musiker som träffas nån gång i månaden. Om någon är intresserad av att delta så är det bara att höra av sig. Även om ni har tips på mysiga ställen att spela på.
Det var nog allt… Kram från oss! ❤️
Till top