intervju med Skånska Maffian

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, massor. Först en massa originalband som ville låta som Kiss, Bon Jovi och Europe på 70- och 80-talet. Sen startade jag och Uffe (Brandsta City Släckers) Helsingborgs första renodlade coverband, Covers & Others, som spelade After Ski uppe i Tärnaby/Hemavan i närmare 20 år. Efter det gick jag med i The Bästa som senare började kompa etablerade artister som Dan Hylander, Mikael Rickfors, Mats Ronander, Charlotte Perrelli, Jan Johansen, Annelie Rydé, Gladys Del Pilar, m fl. Mycket lärorikt. Efter det startade jag Skånska Maffian.

Vad heter ni? /vem spelar vad? Jag, Miko Walldén, är Skånska Maffian. Utifrån det jobbar jag med en uppsjö av duktiga musiker i mitt nätverk. De mest återkommande som bör nämnas är Peter Sundberg på bas, Nicklas Brandt på klaviatur och Lars Ahl på saxofon. Själv spelar jag gitarr och sjunger.

Har ni haft tidigare medlemmar? Som sagt, på gott och ont, folk kommer och går.

Vilket år grundade ni bandet? 2008 och då började jag sakta men säkert spela in första plattan i Shasing Sparks Studio. Den släpptes 2010.

Vart kommer ni ifrån? Jag kommer från Helsingborg och de flesta musiker i nätverket kommer från Skåne men på studioinspelningar har vi haft musiker från t ex Kalmar och Stockholm.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Svårt i och med att vi spretar en del men traditionell skånsk populärmusik kan nog vara nära svaret.

Vart har och ska ni spela i år? Detta året har gått mycket åt att jobba med vår nya (femte) skiva så spelningarna har varit lite sporadiska på t ex Tivoli och förband till Danne Stråhed, m m. Just nu har vi gått in i slutmix och är väldigt fokuserade på det men 25 dec, den stora återvändarkvällen, står vi på Dickens scen i Helsingborg.

Har ni nytt material på G? Ja, som sagt, ny platta som tar all tid just nu och den planerar vi att släppa i början av 2020.

Vad har ni för framtidsplaner? Vi är fast beslutna av att bara fortsätta skapa bra och kul skånsk musik samt spela ute så ofta vi kan så vi fortsätter att bygga vårt varumärke. Vi märker att vi har ett frekvent klickande på både Spotify och Youtube men det behöver förnyas hela tiden och det strävar vi efter att göra.

Vad har ni för internet sidor?

YOUTUBE
https://www.youtube.com/results?search_query=sk%C3%A5nska+maffian

WIKIPEDIA
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A5nska_Maffian

WORD PRESS
https://skanskamaffian.wordpress.com/
…också såklart Facebook.

Har ni något att till lägga? Massor! Vi har gjort en jazzversion av KAL P DALs Jonnie, vi har gjort en skånsk hyllning till AC/DC, vi har gjort en arenalåt som en hyllning till den skånska idrotten, vi var först i världen att förvalta GLENMARKs låtskatt (på skånska), vi var först i världen att få göra språkversioner på PEPS legendariska OH BOY, vi har hyllat regionala platser som Malmö, Köpenhamn, Möllan, Landskrona och Hven, vi har gjort flera ironiska tributes till HARLEY DAVIDSON, vi har i ett samarbete med en fånganstalt skapat den tunga låten LÅNGSAMT, vi har släppt en låt med en tidigare outgiven text av LARS WINNERBÄCK, vi har tagit vårt ansvar och släppt en låt som uppmärksammar världsproblemet MANLIG FÖRKYLNING och sist men inte minst har vår låt, PÅ MIN BALKONG, representerat P4 Malmöhus på Liseberg i riksfinalen av SVENSKTOPPEN NÄSTA. Utöver detta har vi hela tiden varit öppna för att släppa in udda inslag som ukulele, banjo, barnkör, trumpet, m m. Med andra ord, gå in och ge vår musik en ärlig chans!!!

Kommentera här: