satans bunko

Satanist fakta / Permalink / 0
Eftersom Anton LaVey lyckats göra satanismen så populär, så hoppar allt fler på tåget med pukor och trumpeter. Om du inte har varit i kontakt med Mörkrets rike förut, men plötsligt känt hur du alltmer och mer dras till Satans eldar, ta dig i akt: det finns många oetiska figurer därute som bara väntar på att få slå klorna i dig, med löften om att på kort tid lära dig bli en stor magiker och som erbjuder dig instruktioner och aktiviteter med stora mästare, samt menar att just de har de rätta kontakterna med Church of Satan eller andra liknande organisationer. Spara dina pengar. Här får du ett par tips om hur man upptäcker pseudo- eller anti-satanist grupper som vuxit upp som svampar sedan Anton LaVey först bildade den enda Church of Satan.

1. Om någon påstår sig stå i direktkontakt med Satan, se upp. Sådana försäljningsknep är precis det som kristendomen hållit människan förslavad med i århundraden. Det är bara en av de saker som vi kämpar mot.

2. Se upp med hemliga språk och riter som bara initierade har tillgång till. När du en gång äntligen tagit dig igenom den ofta långa och ogenomträngliga graderingssystemet kommer du att upptäcka att det inte finns några egentliga svar, endast mer gallimattias. Om de har något av värde att berätta så gör de det och om inte så låtsas de göra det ändå.

3. Kontrollera utgivningsdatum för allt skrivet material. Mycket av det andliga som du tar emot från påstådda stora lärare som visdomsord eller uppenbarelser kommer direkt från Anton LaVey, Church of Satan, eller våra medlemmar. Acceptera inte intrycken du får som utformade av någon stor tänkare, när de troligast är lösryckta ur material publicerade av oss veckor, månader eller till med år tidigare. Om slätstrukna författare kan kopiera andras texter dagligen, så kan man förvänta sig att någon ockult hacker gör likadant. Skillnaden mellan den äkte skribentens verk och Daimon Oleaginus babbel är den att Daimons alltid innehåller något negativt om Church of Satan samtidigt som han stjäl från oss. Det är kristendomens sätt att skylla på "de andra" som inte för fram det "rätta budskapet". Det bäddar endast för mer parasitering och utan oss skulle dessa substitut-satanister skrumpna ihop och blåsa bort.

4. De flesta parasiterande "sataniska" nyhetsbreven innehåller en varierande dos av LaVey-batterande. Dessa masochistiska krönikörers krav på uppmärksamhet döljs i ett livligt ordväxlande. Deras vanliga sätt att arbeta är kopiering av andras brev, initierade eller amatörmässiga, från vemsomhelst som kan nyttja en penna eller slå ner tangenterna på en dator eller skrivmaskin. På sådana genomskinliga försök har vi alltid två tillkännagivanden i förordet: A) "Jag vet att du har en masochistisk läggning och frossar i hotfullt beteende" och B) "Allting jag skriver eller säger kommer att hålla dig igång det närmaste halvåret". "The Satanic Bible" uppmanar oss att ifrågasätta - men det är en fördel att vara kapabel att tänka också!

5. De flesta pseudo-satanistiska grupperna är kortlivade, framförallt av brist på pengar, entusiasm eller rena förlorare. Något nytt och lättare dyker upp och då börjar de med det istället.

6. Vilket förhållande har de till Anton LaVey och Church of Satan? Det är olika - några nuvarande grupper använder sig av kristendomens knep att dela ut rosor med ena handen och hugga oliktänkare i ryggen med den andra. Andra är inte så subtila utan går fram med att just de och ingen annan är den "äkta" varan. För att kunna stå för sina påståenden måste de då också försöka påvisa att författaren till "The Satanic Bible" inte praktiserar ren satanism som de gör. Återigen andra grupper föredrar att helt ignorera Anton LaVey och hoppas att du inte ska upptäcka detta.

7. Var försiktig inför attityden "Du är förmodligen inte smart nog att bli medlem". Det enda sättet att bevisa motsatsen är ju just att ansluta sig till dem! Sedan får du från första början försvara dig själv och bevisa ditt värde. Låt dig inte luras av stora ord och snygga utskrifter på dyrt papper... och mycket av det. Sann satanism bygger upp egot istället för riva ner det.

8. Varning för de kulter som erbjuder dig att delta i sexorgier, tillgång till droger eller offra djur i Satans namn. Som du redan vet så är detta inget som satanister ägnar tid åt. Ledarna kopierar förmodligen endast de smått sinneslöa spökhistorierna från Geraldo och Oprah och är förmodligen mindre insatta än du. Använd ditt sunda förnuft. Låt ingen utnyttja dig för sin egen perversitets skull; undersök motiven noggrant.

9. Andra grupper att akta sig för är: A) Feministiska Wicca-orienterade, medvetandehöjande grupper som praktiserar mer av mans-hat än magi; B) New Age grupper som främjar LaVeyiska koncept, men skyr att uttala det avskyvärda "S"-ordet; C) Jargongfyllda kristna maskerade till satanister; D) Brevvänner eller "Ensamma hjärtan"-sällskap som utger sig för att vara en elit som utövar mäktiga sataniska ritualer.

Alla ovanstående grupper är endast att betrakta som ämnade för avundsjuka slynor och rivaler. De är tillflyktsorter för ointelligenta människor som försöker spela i den högre divisionen, som föredrar säkerheten av att tillhöra en grupp istället för att praktisera det Anton LaVey beskrivit. Med detta är det inte sagt att alla är värdelösa för satanismen som rörelse. Många grupper är produktiva och stödjande grenar till Church of Satan. Liksom olika divisioner i samma armé som strävar mot samma mål, kan ett specifikt sällskap poängtera en särskild satanistisk förebild, men de är alla förenade, kommunicerande och strävande mot samma mål. Men du måste själv vara beredd att skilja sanning från lögn. Inte låta dig luras av självutnämnda mästare, oavsett svarta eller vita klädnader. De kommer att försöka förvränga eller förleda dig från det du själv redan har uppnått i ego eller identitet. Om det verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen det också. Vet också det att om du ansluter sig till någon pseudo- eller anti-satanistgrupp så är risken stor att du kommer att upptäcka att du blivit utstött från Church of Satan. Förvarnad är förberedd.
Till top