Intervju med Vacant

Vad heter erat band? Vacant              
Vad fick er att döpa er till Vacant?
Joseph kom med det förslaget och vi tyckte att det lät bra!

Vilka är det som sökt och provat till att vara med i bandet? Vi har provat med några sångare förut innan vi hittade Gustav.

Vilka har varit med i bandet ifrån starten? Jag (Erik), Sonny och Joseph.

Vart kommer ni ifrån? Vi kommer ursprungligen från Mjölby, men jag och Joseph flyttade till Linköping för ett år sen och vi har även våran replokal i Linköping numera. 

Vart brukar ni spela i mjölby/Linköping? Vi har spelat på Scribblefestivalen, Månsjöfestivalen och äggstocksfestivalen för att nämna några i Mjölby, och bland annat på The Crypt i Linköping.

Vad var era planer med ert band ifrån början? Spela hårdrock, ha kul och eventuellt ta över världen!

Hur länge har ert band funnits? Sen vintern 2009.

Vart har ni spelat under 2009? Vi hann aldrig spela något gig 2009 för vi hade precis startat igång bandet någon månad innan årsskiftet.
Vart har ni spelat under 2010?
Vi spelade bland annat i Norrköping, Skärblacka, Mantorp och Mjölby.

Vart har ni spelat under 2011? Mjölby och L'Orient vet jag, kommer inte ihåg så mycket mer var vi spelade det året faktiskt.
Vart har ni spelat under 2012?
Mjölby, Linköping och Ödeshög.

Vart har ni spelat under 2013? Samma områden som åren tidigare. Vi var förband för tyska Freedom Call i Norrköping, som även var Gustavs första spelning!

Vart har ni spelat under 2014? The Crypt. Vi har inte spelat så mycket än utan vi har koncentrerat oss på att spela in en Ep.

Vart ska ni spela resten av året? Vi har Linköpngs stadsfest och The crypt inbokade än så länge.

Hur kändes det att vara för band till Freedom Call? Riktigt kul! Det gick bra för oss och det blev ett riktigt lyckat förstagig för Gustav.

Vilka festivaler har ni spelat på? Scribble, Månsjöfestivalen, Äggstocksfestivalen, Eksjö stadsfest, Motalafestivalen. Det är dom jag kommer på på rak arm.

Hur var det att spela på Eksjös stats fäst? Häftigt att få spela i Småland för första gången och vi blev väl mottagna! 

Hur ligger planerna på musik video? Vi har inte planerat någon video än, med det är mycket möjligt att det kan komma på tapeten framöver! 

Har ni spelat i något tidigare band? Jag och Sonny har spelat i flera tidigare band. 

Vart var ert första gig? Norrköping, kulturkammaren 2010.

Vart var ert senaste gig? The Crypt i Linköping, 2014.

Vad spelar ni för musik stil? Åttiotalshårdrock med starka influenser av Motörhead, Iron Maiden och Metallica.

Vet heter eran ep som kommer på vinyl och via internet? Vi har inte bestämt om vi ska ha något namn mer än självbetitlat än.

Vilka 4 låtar är med? Zombiedust, Die by the Sword, Master of Disaster och Live After Death (Gates of Hell)

Hur lång tid tog den att göra? Själva inspelningen tog bara tre dagar, men mixning och mastring tog ett längre tag och även att göra konvolutet och bestämma var vi ska trycka upp vinylen.

Vilka medvärkar på skivan? Jag på gitarr, Sonny trummor, Joseph bas och Gustav sång.

Vart repade ni? Vi brukade repa i Telegrafen i Mjölby, men Medborgarskolan bestämde sig för att byta lokaler vintern 2013 så då flyttade vi till Linköping istället.

Hur ofta repade ni? Väldigt varierat. I början repade vi ganska ofta, typ tre dagar i veckan men på senare tid har det blivit mer sällan på grund av jobb och plugg.

Vad tycker ni om att man laddar ner mer musik än att köpa skivor? Tråkigt att folk inte vill lägga ner lite pengar på att köpa en skiva och sponsra musikerna, men samtidigt så är det ju bra att man kan få höra musiken gratis. Man kan ju få upp ögonen för något band som man inte hade velat betala en skiva för från första början.

Har ni något att till lägga? Vi släpper en Ep i höst med fyra låtar som kommer att finnas på Vinyl och troligtvis Spotify.

Kommentera här: