intervju med Hillen

Mina intervjuer / Permalink / 0
Har ni spelat i något tidigare band? Henrik har spelat i 90-tals bandet Cloudberry Jam, och har nu ett eget soulband som heter Twaine. Niklas har även ett rockband vid sidan av där inspelning ska påbörjas under vintern. 
Vad heter ni?/ vem spelar vad? Niklas Lindberg (låttextförfattare, gitarr och sång), Henrik Sundqvist (producent, piano, melodika och cajon)
Vart kommer ni ifrån? Niklas är från Ludvika, Dalarna, där inspiration till plattans låtar hämtats från hans föräldrars sommarstuga vid sjön Hillen. Henrik är född och uppvuxen i Linköping. 
Vad kallar ni er musik stil? Vis-pop med influenser av jazz och traditionell svensk visa. 
Vart har och ska ni spela i år? 2017 turnerade vi omkring i landet på platser som Linköping, Norrköping, Säter, Stockholm, Ludvika, Vadstena och Motala.
Hur ser nästa år ut för er, på gig fronten? Vi har detta år ägnat oss åt att slipa på låtar till kommande platta, och har en del spelningar på gång, dock inget som ännu är spikat. 
Vad har nu för framtids planer? Tanken är att inom ett par år kunna leva på musiken och nå ut till alla delar av landet med vår musik. 
Vad har ni för internet sidor? Vi finns på facebook.com/hillenband
Villka ålders grupper dras till era gig? Vår uppfattning är att vår publik är mellan 20-60 år.
Vad inspererar er? Olycklig kärlek och naturscenerier. 
Vad har ni för förebilder och idoler? Cornelis Vreeswijk, Bo Kaspers Orkester, Bill Withers, José Gonzalez, Laleh. 
Kör ni bara egna låtar eller även covers? Vi kör vårt eget material i Hillen. 
Har du något att till lägga?
Via vår facebook-sida kan man köpa vår senaste platta, och den finns även att lyssna till på Spotify under titeln "Hillen - Förvillskelse".
För mer detaljer om oss, se intervjuer och klipp via facebook.com/hillenband
Till top