intervju med Hedniskt Avfall

Har ni spelat i något tidigare band? Jag (Marc) spelade i några små band i tonåren. Inget som är värt att nämna för någon av oss tror jag.  
Vad heter ni? /vem spelar vad? Jag heter Marc och sjunger/skriker, vi har Raoul på gitarr, sen Max på bas och Arnold bankar bakom trumsetet
Har ni haft tidigare medlemmar? Vi har haft två stycken tidigare medlemmar, båda spelade andra gitarr, men båda gångerna slutade med att personerna inte riktigt kände musiken och gick vidare så nu kör vi en gitarr bara. Men annars är vi 4 originalen från start.
Vilket år grundade ni bandet? Runt 2014 någon gång skulle jag säga, vi alla bodde i Arnolds föräldrars källare tillsammans. Där hade vi ett rum som vi brukade spela musik i tillsammans och en dag så hörde jag Raoul och Arnold jamma lite black metal, det lät så förbannat bra och bara vara en nivå av samspel jag inte hört tidigare och sa sen bara "Vi ska starta band, punkt" resten är historia.
Vart kommer ni ifrån? Vi är från dom mörka skogarna i norra Stockholm
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Jag säger alltid Blackend Crust. För vi kör inte bara renodla Crust Punk, utan vi har tagit sjukt mycket inspiration ifrån Black Metal, båda inom riff, slingor och trummor. Mina texter dock är ju mest politiska, samhällskritiska eller ångest ventilation. 
Vart har och ska ni spela i år? Vi har spelat två gånger iår på Broder Tuck i Stockholm, senare i Augusti den 24e så spelar vi på Antisocial Festival i Högdalen på Cyklopen, efter det så ska vi köra i Novermber på tucken igen och senare ska vi till Uppsala. Sen finns vaga planer om små mini tours, får se vad vi hinner med. 
Har ni nytt material på g? Vi har 4st låtar som redan är klara att släppas som är till en split med Shades of Grey, men har letat label ett tag då vi vill göra en fysisk release utav det. Men funderar på att i nuläget bara släppa dom digitalt och leta vidare efter detta. Sen har vi också några nya låtar som är för en framtida split med Weltschmerz, två av dom är på setlisten när vi kört live nu på senaste. 
Vad har ni för framtids planer? Planerna i nuläget är att släppa fullängdare och köra tours. Vi håller på och drar i lite trådar i nuläget om att köra en med Passiv Dödshjälp vilket vore riktigt fett. Sen har vi planer för en i Norge med Mörkt Kapitel också. Helt enkelt bara få ut oss och exponera oss för så mycket folk som möjligt och köra över skiten. 
Vad har ni för internet sidor? Vi har facebook sida, bara att söka på Hedniskt Avfall. Vi har en instagram där vi brukar posta om gigs och lite sneakpeaks ur repan @hedniskt.avfall. Sen har vi en bandcamp också hednisktavfall.bandcamp.com
Har ni något att till lägga? Förväntar er mer av oss, vänta bara. Vi finslipar vårt sound och snart kommer vi täcka hela scenen i mörker och ilska. 

Kommentera här: