intervju med Lentons

Har ni spelat i något tidigare band? Nej, inte mer än lite obskyra saker från ungdomen. :)

Vad heter ni? Vem spelar vad? Lentons består av Håkan Adolfsson, Henrik Wiman, Pernilla Wiman och Magnus Nilsson. Håkan spelar gitarr och munspel samt sjunger. Henrik spelar gitarr, lite klaviatur och sjunger. Pernilla sjunger och Magnus spelar klaviatur.

Har ni haft tidigare medlemmar? Nej, Lentons grundades av Henrik och Håkan. Sedan starten har vi bara utökat. 

Vilket år grundade ni bandet? 1996-1997, någonstans där. 

Var kommer ni ifrån? Lentons i sig är från Linköping, medlemmarna är det lite spridning på, men alla bor eller jobbar i Linköping i dagsläget.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Det är en bra fråga. Vi har ofta problem med just detta. Singer/songwriter känns rätt okej, med stämmer inte alltid kanske då vi har en hel del lite mer arrade låtar också, men då vi skriver allt själva så kanske det stämmer bäst.

Var har och ska ni spela i år? Det var ett tag sedan vi spelade live faktiskt. Våra familjesituationer gör det lite knepigt. Vi tycker givetvis att det är jättekul att spela live dock.

Har ni nytt material på g? Det har vi alltid! Vi trivs bäst med att skriva låtar, arrangera och spela in i vår lilla hemstudio. I år har vi släppt “Another Exception” (två låtar) och “Katarina och Nick” (också två låtar) ska släppas inom kort. 

Vad har ni för framtidsplaner? Vi kommer att fortsätta skriva och spela in låtar och förhoppningsvis kommer vi få tid till lite spelningar i framtiden.

Vad har ni för internetsidor?

Webb: http://www.lentons.se

FaceBook: https://www.facebook.com/Lentons.music

Youtube: https://www.youtube.com/lentons

Soundcloud: https://soundcloud.com/lentons-music

Har ni något att tillägga? Vi kan väl nämna att vi har röstats fram till östgötafinalen av tävlingen “Svensktoppen nästa” (nuvarande “P4 Nästa”) två gånger (2012 och 2015). 2012 vann vi i Östergötland, men kom tyvärr inte vidare till riksfinalen. Det gav lite ringar på vattnet med bland annat radiospelningar, såväl lokalt som på riksnivå. Namnet Lentons är förresten taget från huvudkaraktären i Ulf Lundells bok “Tårpilen”.

Kommentera här: