intervju med Thore Eriksson

Har ni spelat i något tidigare band? Vi är inte ett ”fast” band på det viset. Det här bandet kom till i samband med skivinspelningen av ”Vägen”, mitt debutalbum.  Jag har spelat ihop med alla tidigare i olika sammanhang och samtliga spelar i andra grupper och i egna projekt. 
Vad heter ni? /vem spelar vad? 
”Thore Eriksson med band” brukar vi kalla oss. Jag på sång, piano och gitar. Jocke Nilsson gitar, Sören Ågren keyboard, Erik Wahlström bas och Mats Eriksson slagverk.
På skivan och ofta live, spelar också Emil Tonklinga percussion och Per Rosenius keyboard och dragspel m.m. 
Har ni haft tidigare medlemmar? Inte tidigare,men efter debutalbumet har jag samarbetat med andra musiker bl.a. ”E.L.S.-ett bluesband ifrån Karlskoga/Degerfors på inspelningen av ”Sörmland”.
Vilket år grundade ni bandet? 2014
Vart kommer ni ifrån? Musikerna kommer från Degerfors, Karlskoga och Kristinehamn i Värmland. Jag bodde i Degerfors innan flytten till Stockholm så har många musiker-vänner. 
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Texterna, på svenska, handlar om min egna resa genom livet. Låtidéerna kommer från saker jag varit med om eller observerat. Tror att alla kan känna igen sig i låtarna som också ofta handlar medmänsklighet, att våga vara sig själv och gå sin egen väg  Musiken är en slags vispop i grunden som är färgad av min uppväxt i frikyrkan med gospel och läsarsånger men det finns också rena blues-, jazz och countrylåtar på repertoaren. 
Vart har och ska ni spela i år? I år har jag(vi) spelat i Örebro på en festival ”Folk at Heart”, haft en ”releasespelning” i samband med mitt släpp av ”Sörmland” på Spotify samt en spelning i Degerfors. Nästa spelning är i Kisa utanför Linköping 22/9, då troligtvis utan band. 
Har ni nytt material på g? Jag skriver nytt material hela tiden. Skrivit en hel del senaste åren så hoppas det fortsätter så. 
Vad har ni för framtids planer? Tanken är att spela in demos på en del av det material jag har och eventuellt göra ”en riktig prodd” på någon av dem. Samarbetat sedan inspelningen av ”Vägen” med musikern, låtskrivaren och producenten Pecka Dahl på ”Meadow Creek”-studio i Degerfors. Sen vill jag spela live mer så klart. Lite på gång men inget spikat. 
Vad har ni för internet sidor? Skickar i separat mail
Har ni något att till lägga?
Det var väldigt trevligt att bli intervjuad och få möjligheten att vara med här! 
”Let the music play”

Kommentera här: