intervju med Golvad

Har ni spelat i något tidigare band? Lite olika faktiskt. Patrik och Conny har inte spelat i så många band tidigare, men både Tony och Mathias har varit ganska aktiva på den fronten. Tony har bl a spelat i Sun of Mine, Glimmung och Yellow Belly, och är för närvarande även med i Never mind the Criminals. Mathias har t ex varit med i Backseat, Mazon och Glimmung (tillsammans med Tony), och han och Conny är även med i Red Tail. 
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Conny Gustafsson - bas, sång
Patrik Johansson - gitarr, sång
Mathias Krizan - trummor
Tony Hellberg - Hammondorgel 
Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, under en period för några år sen hade vi en andra gitarrist, en kollega till Tony och Mathias från Glimmung, John Borg.
Vilket år grundade ni bandet? Sommaren -99 började Conny, Patrik och Mathias spela blandade hårdrockcovers ihop på lite privatfester. Efter ett tag blev det ganska många Motörheadlåtar, då tog vi oss namnet No Class. Några år senare började vi skriva lite egna låtar, sen plockade vi in Tony, bytte namn till Golvad och körde vidare på det. 
Vart kommer ni ifrån? Vi är baserade i Lidköping. 
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Det är nån form av 70-talsbaserad tung rock med mestadels svenska texter. Ibland lite åt doom metalhållet. 
Vart har och ska ni spela i år? I år har vi bara gjort ett fåtal spelningar, t ex på Fröjereds Picknickfestival utanför Tidaholm och på Suffercity in Rock-festivalen i Lidköpings Stadsträdgård. 
Har ni nytt material på g? Ja, alltid. Vi ska bara finputsa på ett par låtar, sen är planen att vi ska spela in lite, och släppa en EP. 
Vad har ni för framtids planer? Förutom den nyss nämnda EPn hoppas vi komma ut på några spelningar eller festivaler till våren och sommaren.
Vad har ni för internet sidor? Vi finns bara på facebook. www.facebook.com/golvadrock 
Har ni något att till lägga? För de intresserade har vi en låt, "Ge mig", på en samlingsskiva (som enbart släpptes på vinyl) vid namn Suffercity in Rock. Finns att köpa via oss, men det går också att lyssna på Spotify.

Kommentera här: