intervju med Motumash

Har ni spelat i något tidigare band? Konny har ett förflutet i Hazy från Linköping, de gjorde några skivor och spelade runt om i Sverige under 80-talets pudelera. Dom andra i bandet har var och en 30 års erfarenhet av olika mer eller mindre kända band. Damir som är född och uppvuxen i Bosnien har även en musikalisk karriär därifrån.
Vad heter ni? /vem spelar vad? Motumash består av Johan Svensson sång, Konny Lindblom gitarr, Jonas Neldemyr bas och Damir Bedzetovic trummor.
Har ni haft tidigare medlemmar? Motumash har bytt några basister under åren men Damir, Johan och Konny har bestått. Det händer att någon tappar intresse eller så ibland. Det är trist men det kan oxå vara en fördel för bandet utvecklas alltid när någon ny medlem kommer in. Jonas är den nyaste i bandet och när han kom in fick vi ett tyngre sound som passade låtarna bättre.
Vilket år grundade ni bandet? Första skivan gav vi ut 2014 så man kan väl säga att bandet startade några år tidigare. Men då spelade vi enbart covers. Man kan väl säga att när vi tröttnade på det så fick bandet en egen identitet och helt plötsligt fick vi en skara fans.
Vart kommer ni ifrån? Bandet kommer från Oskarshamn. En trevlig liten håla där man måste lära sig att slita för att komma nån vart. Vi är en del musiker som håller ihop och kämpar mot att staden lägger för mycket pengar på hockeylaget istället för att satsa på kulturen. 
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Vi spelar Hårdrock, vare sig mer eller mindre. Inget krångel. Hög volym, full fart på scen och knappast någon ballad. Vill nån dansa tryckare så kan dom göra det till våra snabbaste låter, då blir det hett det vill jag lova.
Vart har och ska ni spela i år? Vi har lagt mycket tid på att förbereda vår skivrelease  och inte bokat in så många spelningar i år. Det som är bokat är ett gig i Hultsfred på en Woodstocksfestival, vi ska gigga på Parkfestivalen i vår hemstad. Sedan har vi lovat han som Anne Alma från Dodiproduction som mastrade vår skiva att komma ner och spela i Nederländerna. Sedan har en artistförmedlare ryckt i oss för att komma tillbaka till Göteborg och spela. Vi hoppas att vi hinner med allt.
Har ni nytt material på g? Ja vi har alltid nytt material på G. Men vi är noggranna med att alla vet var vi är i processen så att det inte blir rörigt. Nu har vi gett ut den tredje skivan och har börjat boka på gig igen. I bakgrunden gror lite idéer till nytt material. Vi har spelat in några snuttar hit och dit som kanske kommer med på nästa skiva.
Vad har ni för framtids planer? När det gäller framtidsplaner så har vi börjat spela in Last call for Abu Dhabi från första skivan på nytt. Det är en producent från USA som intresserat sig. Vi får se vart det leder. Men framför allt så vill vi sprida vår musik till de som gillar hårdrock. Sedan hoppas vi att vårt samarbete med Stångehamns bryggeri ska slå väl ut. De håller på att ta fram en öl med vår smak. Det vore kul om man kan ta en Motumashöl o lyssna på vår musik. Det vore kul om OLW hörde av sig oxå så att fansen kan få en påse chips till.
Vad har ni för internet sidor? Vi finns på Facebook, www.motumash.org samt på vår youtubekanal https://www.youtube.com/channel/UCosBsESbWKF8b382_TG-OKQ 
Har ni något att till lägga? Jag tycker det är otroligt roligt att vi efter den tredje skivan har fått en sån skjuts eftersom det är svårt att nå igenom mediebruset som ett osignerat band. Sedan finns det ju fördelar med att vara osignerad. Vi gör som vi vill och kan skita i vem vi vill. Nu är ju vi väldigt trevliga och ödmjuka killar så vi går ju inte omkring och pekar finger till en den ena eller andra. Men vi står för vår musik och fattar att smaken är som baken. 

Kommentera här: