intervju med Amazonas - Jazz

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, alla bandmedlemmarna har spelat i massor av band. Vi har varit frilansmusiker hela livet, typ.

Vad heter ni? /vem spelar vad? Bandet heter Amazonas. Thomas Gustafsson spelar sopransaxofon, Annika Törnqvist elbas, Anders Kjellberg trummor och Biggi Vinkeloe altsaxofon och flöjt. 

Har ni haft tidigare medlemmar? Ja. Bandet startades av Thomas, Annika och Anders. På de två första albumen (Freestyle 2010, Above your head 2011) var sångerskan Sarah Riedel med. På tredje albumet (Amphibia 2013)  medverkade Karin Verbaan på sång. Sedan gjorde vi en trioplatta under namnet Amazonas inner Eye 2014. Därefter började vi spela med saxofonisten och flöjtisten Biggi Vinkeloe och släppte albumet Deep Talk tillsammans med henne 2016.

Vilket år grundade ni bandet? 2010 

Vart kommer ni ifrån? Vi bor alla i eller några mil utanför Göteborg. 

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Som band är det alltid svårt att sätta en etikett på sin musik. Vi gissar att folk tycker att det låter som en blandning av friform-jazz, fusion och konstmusik.  

Vart har och ska ni spela i år? I år har vi inte spelat live alls. I januari släppte vi ett album som heter Just Play, på duo med bara saxofon och bas. Den finns på Spotify och andra streamingtjänster 

Har ni nytt material på? Inte just nu, men det brukar bli nytt material så fort vi ses och spelar. 

Vad har ni för framtids planer? Vi har inte bestämt något alls. Sedan 2010 har vi släppt 6 album (4 album som helt band, 1 album som trio och 1 album som duo) och gjort en hel del spelningar men vi har inte planerat särskilt långt i förväg. Kanske gör vi något mer om vi får lust.

Vad har ni för internet sidor? 

Official website: www.sodamusic.se/soda-instant/amazonas-1374437 

Facebook: https://www.facebook.com/amazonasjazz/

Youtube: https://youtu.be/RlZum1SCXGA

Sök på Youtube-kanalen NCM Nordic Contemporary Music så hittar du fler av Amazonas videos.

Lyssna på Spotify: 

Amazonas: https://open.spotify.com/artist/0RLgEl9EpvIMBo6djawR7V

Duo Amazonas: https://open.spotify.com/album/72QYn4S7ceKVb4bZeOX6zS

Amazonas Inner Eye: https://open.spotify.com/artist/3at5BXBtC50om6iRbfsIiU

Har ni något att till lägga? Tack för att du driver den här bloggen, grymt! 

Kommentera här: