intervju med Erik Ström

Har du spelat i något band tidigare i dit liv? Aldrig ett renodlat band . Men spelat i kompband som kompat solo artister . I övrigt kör jag solo , men skulle vilja ingå i ett band .

Vad heter du? Erik Ström 

Vilket instrument utövar du? Gitarrer , munspel o sång är huvud instrumenten , men kan spela lite på allt . Allt som låter är ju vackert o går att få till härlig musik . 

Vilket år började du med visor och de du lever på idag? Jag började spela gitarr som 13 åring . När jag behärskade gitarren o dess harmonier , så började jag skriva låt texter . O då var jag runt 15 år . Började spela offentligt när jag var 17 år . Jag har lyckats att livnära mig på musiken som yrke under kortare perioder genom åren . Men det är tufft . O man får offra så mycket annat i livet om man ska kunna försörja sig helt på musiken . Så nu , när jag är 37 år o har två barn o familj , så har jag ett annat ”riktigt” jobb 65% på sidan av musiken. Men drömmen finns o strävan efter att kunna leva fullt ut igen på musik . 

Vart kommer du ifrån? Västervik 

Vilka stillar skulle du själv säja att du utövar live? Visa , pop/rock o Jazz 

Vart har och ska du spela i år? Har haft o har spelningar kontinuerligt på äldreboende o på boenden för funktionshindrade. En del trubadur spelningar på krog/pub . Under sommar halvåret blir det en spelning visafton på Smultronboda Fårgård i Edsbruk 11/7 där kan jag passa på att bara framföra mina egna låtar . Samt en spelning 13/7 på Little Pink Summer Club Alvargården på Öland också med egna låtar . Men jag väntar ständigt på att få spel erbjudanden . Jag jagar inte spelningar så mycket själv längre . Jag är trött på att inte det konstnärliga utförandet tas på allvar . Kultur o musik ska finnas , men får inte kosta vad det egentligen är värt . Men jag tackar oftast ja till en spelning som erbjuds , om det känns rätt . Men som sagt , jag jagar inte spelningar själv . Hellre har jag få spelningar som känns rätt o där rimlig ersättning ges än att ha många där inte känslan känns bra o som inte ger rimlig ersättning . 

Vilken skulle du säga är din roligaste upp levelse, i musik branschen? Det är alla möten med nya människor när jag spelar live . Mitt studie år på Visskolan i Västervik De tillfällen då jag kompat någon lite mera ”kändare” artist än mig själv .

Har du nytt material på? En ny singel släpps 21/6 digitalt på nätet . En översättning o tolkning utav låten ”California Blue” . Svenska namnet är ”Smålands gröna skog” och har ett akustisk o naket arrangemang . Bara sång , munspel , gitarr o akustisk bas. Där allt bygger på en enda inspelningstagning. Vilket albumet ”Kakafoni” som släpps i september också gör . Allt för att låtarna ska förmedla en live känsla till lyssnaren . 

Vad har du för framtids planer? Att kunna försörja mig o min familj fullt ut genom musiken igen . Att människan o politiker ska se värdet i musik . Hur vårdande o läkande det är o kan vara för människan . Att man med hjälp utav musik kan förhindra en snabb nedgång o lindra demens sjuka människor . Och att funktionshindrade kan förmedla sina känslor o kommunicerar  o bli förstådda med hjälp av musik . Människan behöver musik lika mycket som mat för att kunna överleva . 

Vad har du för internet sidor?

erikstrommusik.weebly.com

Facebook erikström@vismusik

Finns nog på youtube . Vet ej , Söker ej på mig själv . 

Har du något att till lägga? Nej ! :-)

Kommentera här: