intervju med Likåar

Har du spelat i något band tidigare?
Oj, jag har spelat i många band i mitt liv. Men om jag ska ta något som var hyfsat nyligen så skrek jag i bandet Orngòth som jag hoppade av tidigare i år (2019).
Idag så skriker jag även i flera band såsom UNDEADGIANT och Since the Death. Har även två band till på G men de kommer att annonseras ut senare.
Vad heter du?/ vilket instrument utövar du?
Mitt namn är Gabriel, jag går även under mitt Black Metal-alias Eko. Ett namn som uppkom när jag spelade i DSBM bandet Indignum i mina tonår.
I Likåar så skriker jag, spelar gitarr och bas. Trummorna är dock en trummaskin och synthen har jag programmerat.
Vilket år började du med musiken?
Jag började 2005 när jag fick min första gitarr i present av mina föräldrar. Jag klickade snabbt med musiken och jag kände direkt att detta är något jag vill syssla med.
Likåar startades året 2014 efter att mitt tidigare band Indignum officiellt lades ner. 
Vart kommer du ifrån? Jag är född i Stockholm och uppvuxen i Haninge söder om Stockholm. Har vuxit upp väldigt nära naturen som alltid har varit en inspiration. På senare tid så har jag flyttat till Norrort i Stockholm.
Vad föredrar du att kalla din musik stil? 
När jag beskriver Likåar för andra människor så beskriver jag det som "Progressiv/Black Metal".
Jag kallar den för "progressiv" då jag tar mycket influenser ifrån andra generes inom metallen och även ibland ifrån genres utanför, men jag säger Black metal också då den lägger själva grunden för hur musiken kommer låta. Det finns även en dos "Deathcore" och "Metalcore" i min musik samtidigt som jag blandar in det mörka och dissonanta helvetet som jag influerats av när jag hört band som "Deathspell Omega" som sedan blandas med mörkret som finns hos band som "Shining". Men även en del influenser ifrån band som Vildhjarta finns med i mixen haha!
Men i huvudsak så försöker jag att hitta min egna grej. Den första EP'n Lake of Solitude är Ambient DSBM rakt igenom medan EP'n Poems of the Past är liksom det jag beskrev ovan.
Vart har och ska du spela i år? I och med att jag är själv så är inga live framträdanden planerade. Men vem vet vad som kan hända i framtiden?
Har du nytt material på g? Det finns idéer till nytt material och det är en långsam process. Men det är på G.
Vad har du för framtids planer? Just nu så är det att försöka spela in nästa album med Since The Death. Sen ska vi försöka skriva klart debut epn med UNDEADGIANT och sedan sätta igång skrivandet med Likåar.
Vad har du för internet sidor?
https://m.facebook.com/Likaarswe/
https://likaar.bandcamp.com/
@Likaareko på Instagram
Har du något att till lägga? Att vara "Trve" är inte något att sträva efter. Lyssna på vad du vill, skapa vad du vill och låt inte elitisterna sinka dig.

Kommentera här: