intervju med Powerroad

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, vi har ju alla några år på nacken som musiker så det har blivit en hel del band innan Powerroad. Både egen musik och covers. Bla: Sjukommatvå, RRB, Pondus, Re-Play, ReLoad, Cover My ass, Aim To Please och Kardinal Sin. Ove spelar också i Åkersbergabandet Bison parallellt med Powerroad.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Anders Mårs/lead vocals, munspel, kompgitarr.

Ove Noring/bas, backup vocals

Jonas ”Yorko” Runald/trummor

Mats ”quaZi” Lordin/lead guitar, backup vocals

Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, vi har haft två gitarrister innan Mats. Vår första gitarrist hette Johan Udde’n. Han var med och startade bandet men slutade när han skulle flytta från Åkersberga. Han ersattes av Jonas Asplund som tidigare spelat i Åkersberga bandet ”Physical Rocket”. Det är Jonas som spelar gitarr på båda våra album. Tyvärr så kunde han inte fortsätta med musiken då han fick problem med hörseln som kunde bli värre om han fortsatte. Han slutade precis efter att vi spelat in vårat andra album ”Kings Before Daylight”. Som tur var så hittade vi Mats så att vi kunde genomföra vårt release party och fortsätta med Powerroad. Han passar oss perfekt!

Vilket år grundade ni bandet? 2003

Vart kommer ni ifrån? Åkersberga, som ligger några mil norr om Stockholm i Roslagen.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Det är svårt att sätta oss i ett fack. Vi är rätt ”spretiga” men man hör direkt att det är Powerroad man lyssnar på.Vi influeras av hard rock, punk, stoner m.m.och därför kan låtarnas utförande variera men får ändå sitt distinkta Powerroad sound. Vi kallar det ”Powerrock” och det brukar alltid finnas minst en låt på våra album som faller lyssnaren i smaken, oavsett musiksmak.

Vart har och ska ni spela i år? Vi har inte haft någon livespelning i år om man bortser från releasepartyt för ”Kings Before Daylight” skivan som hölls den 16/2. Vi har repat och lärt vår nya gitarrist lite låtar från vårt första album ”The Beginning”. Vi ska börja boka spelningar nu i höst, både i Sverige och utomlands. 

Har ni nytt material på g? Ja, vi har börjat skriva nytt material som vi håller på att repa in. En ny video är också att vänta så håll utkik på vår Youtube kanal eller någon annan av våra kanaler så kommer den snart dyka upp där. ”Kings Before Daylight” har uppmärksammats i utländsk musikpress, bla Power Play Rock Magazine och Fireworks Rock Magazine med intervjuer och bra recensioner. Vi har även spelats i tysk radio och då är det lätt att hitta ny inspiration och motivation till ett tredje album.

Vad har ni för framtidsplaner? Livespelningar och att skriva och spela in nytt material till en tredje skiva.

Vad har ni för internet sidor?

https://www.facebook.com/276powerroad

https://www.youtube.com/user/276powerroad

https://276powerroad.bandcamp.com/releases

https://itunes.apple.com/se/artist/powerroad/538031851

Har ni något att tillägga? Vår senaste skiva ”Kings Before Daylight” har släppts på både vinyl och CD som finns att köpa på vår Facebook sida. Den finns även släppt på dom vanligaste streamingtjänsterna som tex; Spotify och Apple Music mfl. Man kan även köpa musiken på iTunes store. Bokning av spelning sker via PM på vår Facebook sida eller via Gigmit.

Kommentera här: