intervju med Suspekt - UA

Har ni spelat i något tidigare band? Vi har alla spelat i massor av band innan. Flera av medlemmarna har sidoband fortfarande. Jag (Tobias) har dock bara detta bandet. Då jag arbetar som skådespelare på Helsingborgs Stadsteater och spelar föreställningar flera dagar i veckan är pusslet redan superkrångligt.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Vi heter SUSPEKT.
Tobias Borvin: Gitarr, sång.
Mathias Munk: Bas, sång.
Peter Scherman: Trummor.
Robert Johansson: Gitarr.
Johan Aronsson: Percussion.
Anna Borvin: Sång.
Lars Elf: Gitarr.

Har ni haft tidigare medlemmar? Nej inte i detta bandet. Däremot så händer det att inte alla kan vara med. Man kan säga att det finns en kärna som alltid är med och vissa musiker som är med när de kan!

Vilket år grundade ni bandet? Bandet bildades i sin ursprungliga form redan 1990 på Tureborgs fritidsgård i Uddevalla. Vi spelade några år tillsammans innan la vi ned bandet. Men några av oss spelade ihop i andra band. Oftast coverband. Vi tog en paus på 22 år och 2012 bestämde vi oss för att börja spela egna låtar ihop igen. Nu hoppas jag vi kommer spela tillsammans för alltid!

Vart kommer ni ifrån? Uddevalla.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? En del vill gärna sätta oss i Proggfacket. Det blir väl ofta så när man sjunger på svenska och spelar rock. Visst finns det proggiga influenser. Men jag skulle nog säga att vi är mer influerade av KISS än något annat band. Vi spelar Rock och sjunger på svenska, svårare än så e det inte! 

Vart har och ska ni spela i år?

I år har vi inte kunnat spela så mkt som vi önskat. Vi har dock gjort ett gig i Uddevalla på det legendariska och supercoola stället ”Kontoret” där vi nästan har blivit som ett husband. Vi spelar där minst en gång om året.
Vi har ett gig bokat 2 Nov. En hyllningskväll till vår barndomsvän Robert ”Strängen” Dahlqvist (Hellacopters, Dundertåget). Det kommer äga rum på Bastionen i Uddevalla. Då kommer vi kvällen till ära blanda upp vårt material med några av Robbans låtar. Vi ska faktiskt lufta en nästan 30 år gammal låt som heter ”En värld av plast” som Robert var med och skrev till ett band vi hade tillsammans, MOM hette vi. Just den låten är den första låt som Robert någonsin spelade in i en riktig studio. Vi kommer även visa VHS-film på när han gör sin första tagning. Känns som det kommer bli en magisk och stämningsfull kväll!

Har ni nytt material på g? Vi har material helt klart för en ny platta. Det enda som stoppar oss är logistiken och tiden. Men så fort vi rett ut det ska vi gå in i studion och spela in!

Vad har ni för framtidsplaner? Vi har inga orealistiska framtidsplaner om att vi ska ”breaka” och turnera landet runt eller nåt sånt. Som jag sa innan vill vi spela in en ny platta och det vore skitkul om nåt bolag skulle vilja ge ut den. Och sen göra så många spelningar vi kan klämma in. Det här bandet är 50% musik och 50% en anledning till att umgås. Vi är alla barndomsvänner och gillar varann skarpt! 

Vad har ni för internetsidor?

Vi har bara en sådan där Facebooksida. Gå gärna in och GILLA. :)
https://www.facebook.com/suspektua/
Och så finns vi på Spotify:
https://open.spotify.com/artist/0TbzDzODTYE1KCf4rZUfsM?si=Xx3rYNeITRSDPJKMIGc52A

Har ni något att tillägga? Var snälla mot varann! Kram//Suspekt.

Kommentera här: