intervju med Hello Ocean

Vad heter du? / Vart kommer du ifrån? Jag heter Stina och är uppvuxen i Eskilsby, tre mil utanför Göteborg. 2010 flyttade jag till USA för att läsa Outdoor Adventure Leadership. Vid sidan om ledarskapsstudierna tog jag sånglektioner, något jag varit sugen på så länge jag kan minnas. En kompis hjälpte mig komma igång med pianospel, och min sånglärare med att skriva låtar. I början gick det trevande, men snart tog musiken upp mer och mer av min tid. 
Vilket år började du med musiken? Tillbaka i Sverige 2012 sökte jag mig till Musikhögskolan i Örebro. Det var också där jag startade mitt nuvarande projekt, Hello Ocean. I fjol gjorde jag omkring 30 gig runtom i Sverige, och sedan dess har jag främst fokuserat på inspelningen av mitt debutalbum. De raka, träffande texterna, och den exklusiva tonen i rösten (som blivit lite av mitt signum) har bevarats, men paketerats i ett mer direkt, modernt format än tidigare av producent Erik Berglund. Inspelningarna är gjorda i Falun, där Erik hyr in sig i en studio i Gamla Elverket.
Har du nytt material på g?
Fredagen den 6 september släpps den första singeln, "Over You". I höst släpps också albumet, och efter det vill jag ut och spela. Förhoppningsvis kan de nya låtarna hjälpa mig att nå en bredare publik, och ge mig möjlighet att få spela på lite större scener, i Sverige, Europa, och kanske USA.
Vad har du för internet sidor?
 

Kommentera här: