intervju med Lambert Nova

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Mattias Lindberg – Sång

Jörgen Halläng – Gitarr och körsång

Samuel Lind – Bas och körsång

Per-Anton Linder – Trummor

Har ni spelat i något tidigare band? Alla vi i bandet har spelat i diverse konstellationer sen innan. Allt från coverband, till band med egenskrivet material.

Vilket år grundade ni bandet? Jörgen är grundaren till bandet och bandet startades hösten 2016, i Piteå, på musikhögskolan i Piteå.

Har ni haft tidigare medlemmar? När bandet grundades i Piteå så bestod bandet av Jörgen och några andra som Jörgen pluggade musik med. När studietiden var över så drog medlemmarna åt olika håll i landet, varav Jörgen bosatte sig i sin hemstad Umeå, där bandet nu håller till. Sedan flytten till Umeå, hösten 2018, så har bandet bestått av nuvarande medlemmar.

Vart kommer ni ifrån? Mattias och Jörgen kommer från Umeå-trakten, medan Samuel är från Luleå och Per-Anton är från Sorsele. Alla är numera bosatta i Umeå och vi kallar oss ett Ume-band.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Modern rock.

Har ni nytt material på g? Ja! Vi har en singel som kommer ut alldeles snart och planen är att släppa en EP innan årsskiftet.

Vart har och ska ni spela i år?

Det har hänt en hel del det här året. Vi har i juli månad varit ute på en turné där vi spelade i Göteborg, Örebro, Stockholm och Gävle. Vi avslutade turnén med två gig under Luleå Hamnfestival, varav den allra sista spelningen var på Stora Scenen.

I början av året så gigade vi på Droskan och Pipes i Umeå. På Droskan så spelade vi med två andra band och på Pipes var det helkväll med oss. Superroliga gig båda två!

Vi har även i år deltagit i Livekarusellen, som är en slags musiktävling som Studiefrämjandet anordnar, där man får giga, samt få juryutlåtanden. Vi vann vårt distrikt och fick i och med det delta i finalen nere i Norrköping.

I år så är planen att anordna ett releasegig när vår kommande EP är klar.

Vad har ni för framtidsplaner?

Planen är först och främst att släppa en singel som vi spelat in. Den är snart färdigmixad och redo att läggas ut på nätet och Spotify!
Efter det så planerar vi att spela in fyra låtar till en EP, som vi sedan ska ha ett tillhörande releasegig till.

Vad har ni för internetsidor?

Vi finns på spotify, sök på ”Lambert Nova”, eller tryck här:
https://open.spotify.com/artist/2AyrkWxL8T1gAQxZrsMOot?si=fXDJN_LuTBipXJs5E9fK2g

Vi finns också på Facebook, sök på ”Lambert Nova”, eller tryck här:
https://www.facebook.com/lambertnova/

Vi finns också på YouTube, sök på ”Lambert Nova”, eller tryck här:

https://www.youtube.com/channel/UCuQg6AnMgLxmvy2H35pojmg

 

Kommentera här: