intervju med Universe

Mina intervjuer / Permalink / 0
Har ni spelat i något tidigare band? Samtliga bandmedlemmar har en historia i tidigare band. Michael Kling grundade bla ett band under sent 70-tal med John Norum. Hasse Hagman spelade med Joey Tempest första band tillsammans med Anders Wetterström och Per Nilsson. Andreas Eklund har ett 13-årigt förflutet med bandet House Of Shakira. 
Vad heter ni?/Vem spelar vad? 
Andreas Eklund - Leadsång
Michael Kling - Solo git
Per Nilsson - komp git 
Hasse Hagman - Bas
Anders Wetterström - Trummor 
Freddie Kriström - Keyboard 
Vilket år grundades bandet? Bandet UNIVERSE grundades 1982 i Upplands Väsby. En debutplatta (som numera blivit kult) släpptes 1985. Orginalsångaren Kjell Wallén lämnade bandet 1986 och ersattes av Janne Åström. Bandet upplöstes 1988 men har nyligen återuppstått efter en 33 årig lång dvala som UNIVERSE med tillägget INFINITY (detta pga juridiska anledningar). Nu med Andreas Eklund som ny sångare. En uppföljande platta sedan debutplattan 1985 kom alltså äntligen ca 33 år senare och har tagits emot med öppna armar ifrån musikvärlden. 
Vad kallar ni er musik stil? Musikstil - AOR Metal. Vi försöker att inte fastna i något fack utan spelar och skapar musik som vi själva gillar och tycker är smakfull. 
Var har och ska ni spela i år? Vi har spelat på diverse festivaler  såsom Metal Assault i Tyskland och på Muskelrock i Alvesta. Nu i Oktober ska vi resa till Colombia för att spela på en festival som heter Jaguar Fest i huvudstaden Bogot’a. 
Har ni något nytt matrl på g? Vi står mer eller mindre i startgroparna till en tredje platta där det just nu bollas idéer för fullt och jag kan väl nästan lova att det inte ska behöva dröja ytterligare 33 år innan något färdigt material finns tillgängligt. 
Vad har ni för framtidsplaner? Är just nu att försöka komma ut och spela så mycket som möjligt samt att arbeta med att få fram en tredje platta. 
Vad har ni för internetsidor? 
Universeinfinity.se 
Där kan man länka sig vidare till FB, Instagram, Spotify osv.
Till top