intervju med Nicklas & Baganom Band

Har ni spelat i något tidigare band? Vi kommer alla från olika band och olika genrer. Nicklas som är frontman kommer från ett bluesrockband som spelade mycket på 90-talet, Jack Daniels & the Screaming Buffalos hette dom. Anton har lirat i ett Hårdrocksband, Björn är tidigare dansbandsmusiker från Fendox. Det första bandet vi medverkade i alla tillsammans var ett coverband som hette Dr. Sly & the Recoveries.
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Vi heter Nicklas & Baganom Band. Baganom är skånska och betyder bakom. Så egentligen heter vi Nicklas & Bandet Bakom… Men Baganom Band är ju fräckare. =)
Nicklas Johansson är bandets grundare, låtskrivare, frontman, sologitarrist och munspelare.
Björn Cruse är Basist i bandet, Anton Ekdahl spelar trummor, Caroline & Camilla Cruse är körtjejer och Fredrik Thorstensson spelar keyboard.
Har ni haft tidigare medlemmar?
Det har vi, bandet såg helt annorlunda ut när det grundades 2012. Från början hyrdes yrkesmusiker in men efter några år
kände Nicklas att han var ute efter en mer fast konstellation att jobba med. Efter en diskussion på en släktmiddag gavs det förslag på olika lösningar och sedan 2015 har vi haft den sättningen som är idag.  
Vilket år grundade ni bandet? Bandet grundades 2012. 
Vart kommer ni ifrån? Vi kommer från Skåne. Från orter i och i närheten av Malmö.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Bluesrock, Rock, Blues.
Vart har och ska ni spela i år? Stockholm har välkomnat oss med öppna armar i år. Först en sommarturné i bla Stockholm och hos Fagersta Bluesförening. Nu ska vi spela på Blues at Sea den 19 Oktober. Utöver det har vi spelat i Malmö, Staffanstorp, Ängelholm, Helsingborg och Jazzveckan i Ystad. I vinter väntar gig hos bla Hedemora Bluesförening i december. 
Har ni nytt material på g? Absolut! Vi har precis spelat in 3 nya låtar och har fler på gång, när de kommer på platta är dock inget vi har bestämt oss för ännu. 
Vad har ni för framtids planer? Framtidsplanerna är väl egentligen att se hur pass långt man ska kunna dra detta lilla familjeband i musikbranschen. Vi har ju redan kommit en bit påväg och är ju redan förbi det vi först förväntade oss, vilket är skitroligt såklart och vi är så sjukt tacksamma för all den positiva respons vi får!
Vad har ni för internet sidor? Vi finns på Facebook, Instagram, Youtube & Spotify. Bara sök på Nicklas & Baganom Band så dyker vi upp. =)
Har ni något att till lägga? FÖLJ OSS om ni diggar oss och vår musik! =D

Kommentera här: