intervju med Tova Glyt

Vilka band spelar du i, utöver din soloKarriär? Jag spelar i bandet Glyt’s Tombola tillsammans med min pappa och två andra duktiga musiker. Vi spelar ungefär 60 spelningar om året.
Vad heter du?/ vilket instrument utövar du? Jag heter Tova Glyt och mitt förstainstrument är bas, men brukar skriva låtar med piano eller gitarr.
Vilket år började du med musiken? Det var när jag var 7år jag började få intresse för låtskriveri.
Vart kommer du ifrån? Jag kommer från Kalmar, men flyttade till Madrid som åtta-åring och flyttade sedan till Stockholm för att gå på Kulturama musikgymnasium i Stockholm.
Vad föredrar du att kalla din musik stil? Grunden pop, med influencer av country/rock/50-tal
Vart har och ska du spela i år? Jag spelar mest live på Årehyddan i Åre. Lite till och från mellan December-Maj, spelschemat kan man hitta på Årehyddans hemsida. https://arehyddan.se/afterski/ 
Har du nytt material på g? Yes, det har jag. Jag spelade in sex stycken grunder av mina låtar i november i studion Durango Recording. Så den första av dessa låtar kommer förhoppningsvis att släppas nu i februari.
Vad har du för framtids planer? Jag har några framtidsplaner, men det viktigaste är att få hålla på med musik, satsa så mycket som möjligt med de olika musikdelarna.
Vad har du för internet sidor?
https://www.facebook.com/tovaglytmusic/?
https://www.instagram.com/tovaglytmusic/
https://open.spotify.com/artist/290PH85HYNOgHGryoViUAx?si=c50jE_meQDSqspOuwmwPCQ
Har du något att tillägga? Att man ska hålla utkik detta året på mina musiksläpp, för när alla dessa låtar är släppta kommer man att få en komplett bild av mitt sound och genre.

Kommentera här: