intervju med Håkan Lindholm

Har du spelar i något band tidigare? Jag har skrivit och sjungit egna låtar sedan 1990 så i år firar jag 30-årsjubileum som singer/songwriter med texter på svenska. Jag hade ett band på 90-talet som hette Grågrus, namnet var en melankolisk blinkning till Björn Skifs Blåblus. Under 00-talet startade jag bandet Eljest i Umeå och på 10-talet ett annat band, också med namnet Eljest, i Nyköping. Nu spelar jag själv, tillsammans med Jenny Doveson eller andra musiker.
Vad heter du?/ vilket instrument utövar du? Jag heter Håkan Lindholm och sjunger, spelar piano, gitarr och munspel.
Vilket år började du med musiken? Jag har spelat piano sedan 7 års ålder och skrivit låtar sedan 1990.
Vart kommer du ifrån? Jag är född och uppvuxen i Nyköping men har också bott i Norrköping, Umeå, Sundsvall och Ånge. Sedan 2008 bor jag i Nyköping.
Vad föredrar du att kalla din musik stil? En blandning mellan folkrock, melankolisk countrypop och nercabbad bilåkarpop med vårkänslor.
Vart har och ska du spela i år? 25 januari i år ska jag ha releasekonsert för dubbelalbumet Natt På Latin på Propellerteatern i Nyköping. Förutom det har jag och Jenny Doveson konserter i kyrkor på gång och till sommaren blir det nog några spelningar.
Har du nytt material på g? Släpper dubbelalbumet Natt På Latin natten till den 26 januari.
Vad har du för framtids planer? Planerar att ge ut tidigare outgivet material under 2020 och göra så mycket spelningar som möjligt.
Vad har du för internet sidor?
www.hakanlindholm.com
Finns också på Facebook och Instagram.
Har du något att till lägga? Skicka en bild och ett youtube klipp.

Kommentera här: