intervju med Pud Alone & the Congregation

Har ni spelat i något tidigare band? Sångaren och låtskrivaren Per Ahlén var på 90-talet frontman i garagerockbandet The Wayward Souls som gav ut 3 album på MNW. Alla andra medlemmar har varit aktiva i olika band på Stockholms musikscen sedan 80-talet.
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Per Ahlén - sång, gitarr
Ulf Berlin - lead guitar
Kim Stensland - bas och körsång
Göran Hermin - keyboard, percussion och körsång
Tomas Hermin - percussion och dragspel
Göran Westling - fiol och körsång
Har ni haft tidigare medlemmar? Nej.
Vilket år grundade ni bandet? 2016
Vart kommer ni ifrån? Stockholm och Bollnäs
Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Folkrock med betoning på rock. Vi kör oftast helt ackustiskt, men inspirerade av band som Byrds, CCR, CSN&Y, REM, The Who etc.
Vart har och ska ni spela i år? Stocholm, Löderup (Skåne), Hudiksvall.
Bästa konsertminne? En av våra första konserter på legendariska Pet Sounds Bar på Söder i Stockholm var extra fin - vi fick sån bra respons och förstod att vårt egna låtmaterial höll.
Har ni nytt material på g? I mellandagarna spelade vi in grunderna på 24 egna låtar för mixning och slutproduktion under våren. Hoppas på att släppa en singel innan sommaren och sen resten i höst som antingen två fullängdsalbum eller fyra minialbum med varsitt tema. Vi får se... Arbetsnamnet är D.E.A.T.H. (första albumet hette L.O.V.E.).
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Sångaren Per kommer med låtidéer, mer eller mindre färdiga, som vi arrangerar tillsammans. Ibland kommer Ulf med musikaliska idéer som Per skriver texter och melodier till.
Var inspirerar er? Skilsmässor, depressioner, livskriser, orättvisor och kärlek
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Mixning och slutproduktion på alla låtar vi spelat in! Ska bli så kul, vår plan är att jobba med olika producenter och mixare, nya unga förmågor med annan musikalisk bakgrund än oss och med Michael Blair och Eric Bazilian som gjorde ett grymt jobb med vår första platta.
Vad har ni för internetsidor?
Hemsida: 
pudalone.se
Facebook:
Instagram:
Pud_Alone
Spotify:
You Tube:
Vad är ert motto? ”Music That Could Save Your Soul” - vi vill få lyssnare att känna något och ibland bli glada, ibland fundersamma och ibland arga och beredda att ta ställning och kämpa mot orättvisor.
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? En riktigt bra spelning där vi presterar på topp för en stor och engagerad publik med riktigt bra medhörning och riktigt bra ljud.
Har ni något att tillägga? Fast vi alla spelat i många år har vi aldrig så kul och varit så kreativa som i detta band. Vårt första album går att köpa som vinyl på
https://www.les-halles.se/pud-alone-the-congregation-love

Kommentera här: