intervju med Skabara

Har ni spelat i något tidigare band? Man kan säga både ja och nej. Några av oss har det, t.ex Henke (som spelar bas) som spelar i flera doom metal-band.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Alexander - sax

Axel - trummor

Calle - trombon/stämmor

Henke - bas/stämmor

Niklas - leadgitarr

Pål - sång/rytmgitarr

Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, vi började med annan trummis, basist och saxofonist. Det tar tid och energi att spela och repa, och ibland måste man ju prioritera annat såklart, så det är ju en anledning till att man inte kan fortsätta i ett band.

Vilket år grundade ni bandet? Originaluppsättningen började 2016, men det var i slutet av förra året vi kom igång med inspelningar och första liveframträdandet var i våras.

Vart kommer ni ifrån? Vi bor och lever i Stockholm, men vi har lite olika rötter, men de flesta är uppvuxna här.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Det finns en lång tradition av att band från vår genre också har ”ska” i bandets namn, som också är den genre vi tycker definierar oss bäst. Vi gillar så klart ska, men influeras av mycket annat också. Texterna tenderar exempelvis bli ganska punkiga, och vi har många svårmodiga låtar, trots att mycket klassisk ska kan vara rätt glatt.

Vart har och ska ni spela i år? I år har vi spelat på Snövit och Gula Villan hittills. Det finns lite planer på horisonten, men de är lite hemliga än så länge. Vi letar alltid nya gig, för det är ju bra lattjo att stå där på scenen!

Har ni nytt material på g? Vi har faktiskt ett helt album på G! Förmodligen kommer det runt årsskiftet. Vi har släppt en EP, som man kan kalla för demo, då det har hänt mycket med musiken sedan dess.

Vad har ni för framtids planer? Närmast vill vi släppa albumet och spela mer live, sedan snackar vi om en musikvideo. Vi kikar också på möjligheter att spela utanför Sverige, trots att ingen kommer att fatta våra texter på svenska...

Vad har ni för internet sidor? Vi publicerar mest grejer via Facebook och Instagram. Mest aktivitet ser vi på Spotify, så det är kul att folk hittar vår musik där också!

Har ni något att till lägga? Sverige har många bra ska-band både historiskt och nu, men något som begränsar är det här med konsertlokaler, och det hör vi från fler håll också. Vi blir arga när man stänger klubbar och scener för att det låter, bara för att öppna ett till café, så det är viktigt för oss att det får finnas kultur och levande scener i hela landet.

Kommentera här: