intervju med Reptile Brain

Har ni spelat i något tidigare band? Elias, Theo och Emil spelade tidigare i bandet Perfect Division som splittrades för att sen bilda grunden till Reptile Brain idag fast då under namnet Snake Oil. Anthon har spelat i hur många olika band som helst. För att nämna ett fåtal Maple Grove, Downfall, Lasse Antonz, Cappuccinos m.fl.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Elias sjunger och spelar gitarr

Anthon spelar det mesta men oftast gitarr, lapsteel och stämsång.

Emil - bas

Theo - trummor och lite stämsång ibland.

Har ni haft tidigare medlemmar? Bandet startades som en trio med Theo, Emil och Elias för att spela Queens of the Stone Age covers men började snabbt skriva egna låtar också. Ingen minns riktigt hur Anthon blev med i bandet men en dag dök han upp och blev en självklar del av bandet sen dess har inga medlemmar tillkommit eller bytts ut. 

Vilket år grundade ni bandet? Bandet grundades sommaren 2015.

Vart kommer ni ifrån? Anthon, Elias och Theo kommer från Arvika. Emil gömmer sig i Karlstadstrakten.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Det är svårt att namnge stilen, men vi brukar beskriva den som punkig och melodisk rock.

Vart har och ska ni spela i år? Än så länge har vi spelat på en fest i Bofasterud. Denna spelning streamades live på vår Facebook och finns kvar att se där. Vi har just nu inga planerade spelningar.

Bästa konsertminne? För några år sedan åkte hela bandet till London för att se Queens of the Stone Age.

Har ni nytt material på g? Vi är på väg att släppa en splitsingel med bandet Bubba Keff, som vi har lirat  med ett bra tag. Singeln kommer komma ut under sommaren så håll ögonen öppna! 

Hur utför ni ert arbete när det gäller er musik? När vi kollar på nytt låtmaterial så brukar någon komma med ett riff eller liknande och så jammar vi på det. Sen testar vi olika strukturer och partier tillsammans och försöker få ihop något vi tycker om och går igång av. Det finns mycket rum för experiment av låtstruktur, sound, groove och själva känslan av låten.

Vad inspirerar er? Det kan va allt ifrån nån film man sett, en bok man läst eller en ny låt man snubblat över på Spotify. Vi sätter inga gränser på oss när de kommer till influenser. Ju mer vrickat och udda de kan tänkas vara så blir vi mer inspirerade.

Vad har ni att se fram emot den närmsta tiden? Singel släppet helt klart! Och vi testade ju att livestreama ett gig och det gick jättebra, så det vill vi utforska mera.

Vad har ni för internet sidor? De sidorna vi har i dagsläget är facebook och instagram de internet sidor vi är mest aktiva på, sen har vi även bandcamp, youtube och Spotify där vi har vårt inspelade material.

Vad är ert motto? Man måste utmana sig själv för att ha kul.

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Vi har inte någon officiell bucketlist, men det som vi jobbar mot är ju att åka ut på någon typ utav turné och få ut ett fullängdsalbum.

Har ni något att tillägga? Inget att tillägga.

Kommentera här: