intervju med Insonika

Har ni spelat i något tidigare band? Oscar och Moss har spelat tillsammans tidigare i ett band som hette Fly Agaric, Moss har lirat i två band till, ett som hette Coil och ett som hette Troglodytus Hex och Daniel lirade i ett band som hette Reactor innan.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Oscar Flanagan - Gitarr och sång

Moss Altgärde - Trummor

Daniel Englafors - Bas

Har ni haft tidigare medlemmar? Insonika just har inte haft några tidigare medlemmar, men Moss och Daniel lirade tillsammans med en kille som heter Alexander i det som senare kom att bli Insonika!

Vilket år grundade ni bandet? Vi grundade bandet år 2017.

Vart kommer ni ifrån? Oscar är från Nässjö, Daniel från Jönköping och Moss från Taberg. Vi är dock alla baserade i Jönköping!

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Det vet vi knappt själva, men vi är någon salig blandning av Metal, Rock Stoner och Doom! 

Vart har och ska ni spela i år? Vi har inte spelat någonstans hittills i år och som det derbyt nu har vi bara en spelning bokad i Järfälla i augusti!

Bästa konsert minne? Det bästa konsertminnet vi har är nog från vår spelning i en liten stad som heter Tartu i Estland i somras! Det var en galen kväll.

Har ni nytt material på g? Yes! Vi är just nu mitt uppe i skrivandet av vår andra fullängdsskiva som är tänkt att spelas in i sommar.

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Det ser lite olika ut, ibland kommer någon med en helt färdig låt, men oftast ser det ut så att någon kommer in med ett enstaka riff som vi jamar på ett tag och sedan arbetar oss vidare med nya delar och liknande. Texterna tillkommer alltid sist! 

Vad inspirerar er? Mytologier, mardrömmar, sagor och egna erfarenheter är det vi inspireras av

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden?

Att spela in vår kommande skiva, låtarna börjar låta riktigt bra nu och att vara i studio är alltid en spännande upplevelse! 

Sen ser vi definitivt fram emot att lira live inom en snar framtid! 

Vad har ni för internet sidor?

https://facebook.com/insonikaband

https://instagram.com/insonikaband?igshid=1wu4oi265jfv6

https://www.youtube.com/channel/UCt4BV_GMAnmcSjWWch2lS3A 

Insonikaband.bandcamp.com

Vad är ert motto? Vårt motto är feta och tunga riff!

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? En grej som står på vår bucketlist är att flyga över till USA och göra en lång turné där!

Har ni något att till lägga? Stöd hela underground scenen under dessa tider av kris och kaos genom att köpa merch och lyssna på musiken!

Kommentera här: