intervju med Max Nordström

Vilka band har du spelat i tidigare? 
Under min uppväxt spelade jag i flertalet band som var mer eller mindre långlivade. Vi höll till på Ungdomens Hus i Simrishamn, i vänners källare, och ett band hade replokal på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. 
När jag gick på folkhögskola i Östersund hade vi ett band som hette Ångmaskinen, och när jag flyttade ner till Skåne igen startade jag ett band som hette Lystring!, och parallellt med det spelade jag med Gunhild Carling i hennes olika band. Jag har även vikarierat och hoppat in i olika band, bl a Roger Berg Swing Explosion, Sagor som leder mot slutet, Jens Lekman och Wholly Cats.
Vilket projekt är du aktiv med nu? Idag spelar jag i bandet Apolonia, en mix av balkan, klezmer och reggae. Jag har även släppt en singel under eget namn.
Vad heter du?/ vilket instrument utövar du? Max Nordström, och jag spelar kontrabas och elbas.
Vilket år började du med musiken? Jag har spelat olika instrument ända sen jag var liten. Elbasen kom in i livet när jag var ca 15 år gammal, och kontrabas har jag spelat sen 2010.
Vart kommer du ifrån? Jag kommer från Simrishamn.
Vad föredrar du att kalla din musik stil? På senare år har jag spelat mycket inom jazz-sfären, men jag skulle nog säga att jag känner mig allra mest hemma inom pop, rock och blues.
Hur ser ditt musik år ut 2020? Det har varit skralt med spelningar om man säger så, mycket inställda spelningar. Vi skulle t ex spelat på Öland Roots, men ja... Nu ser det dock ut att vända! I augusti har vi några bokade spelningar med Apolonia, jag ser fram emot dem.
Har du nytt material på g? Apolonia släppte sin senaste platta 2019, så vår plan är att fortsätta spela musiken från den ett tag till. Men vi snackar om att det börjar bli dags att skriva nytt. Vad gäller musiken som soloartist jobbas det ju på grejer hela tiden, men jag har inget planerat släpp på gång.
Vad har du för framtids planer? Se till att ha god energi och pepp i bandet Apolonia och ta festivalsommaren 2021 med storm!
Vad har du för internet sidor?
Min egen hemsida www.maxnordstrom.se
Min soundcloud www.soundcloud.com/maxvolym
Apolonias hemsida www.apolonia.se

Kommentera här: