intervju med Quantum Leap

Har ni spelat i något tidigare band? Vi har spelat i massor av olika band, men inget som finns kvar idag och det mesta kanske inte ens är värt att nämna.

Vad heter ni? /vem spelar vad? Björn Norberg sång och gitarr, Andreas Hennius, bas, Mats Gustavsson, trummor

Vilket år började ni med musiken? Björn började spela gitarr 1979 och bildade sitt första band 1984. Mats, började nog spela trummor 1988 och med sitt första band 1992. Andreas började som alla andra med blockflöjt i kommunala musikskolan i tredje klass.

Vart kommer ni ifrån? Uppsala

Vad föredrar ni att kalla er musik stil?
Postpunk blandat med garagerock

Har ni kunnat spela live i år? Bara onlinespelningar, men nu den 18 september gör vi en liten spelning med publik, den sänds också online. Följ oss på Facebook för att få alla detaljer - vi uppdaterar vad som är på gång kring bandet. https://www.facebook.com/quantumleap2/https://www.facebook.com/quantumleap2/

Bästa konsert minne?

Björn: jag var på klassiska konserter som Deep Purples Perfect Strangers på Hovet, borde ha varit 1985 och Metallica i Solnahallen 1986. Men det var i ärlighetens namn inga bra konserter. Istället skulle jag vilja lyfta fram Huvet från Eskilstuna som spelade på Femman i Uppsala häromåret. De var betydligt roligare. Eller Young Gods på Kolingsborg under Only Heaven turnén. Eller Prodigy när de precis släppt The Jilted Generation. Det var bra konserter!

Mats ´: jag vet inte. Alla konserter flyter ihop på något sätt. Har nog aldrig varit på en riktig dålig konsert som jag minns.

Andreas – jag har sett så många konserter, både bra och dåliga. Att välja ett bästa konsertminne är omöjligt.

Har ni nytt material på g? Vi släppte två singlar nu i somras och ett nytt album, Alien Planet, släpps 2 oktober. Allt finns eller kommer att finnas på Spotify: https://open.spotify.com/artist/3pVfbYF5lXg6TqO8GgbNZT?si=Fhv5jNOsTSaGCXZD6P7Y2A

Spelar ni bara egna låtar eller även covers? Vi har aldrig spelat covers.´Det känns väldigt främmande att vi skulle göra det.

Vad inspirerar er? Massor med saker. Politik, skogen, klimatet och bra musik. Om man går till vår Spotifysida så har vi ett par spellistor med musik vi gillar.

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Skivsläppet den 2 oktober och spelningen på Klubb Karantän 18 september. Den går även att se online. Sedan är det nästa år med lite festivalspelningar och sådant.

Vad har ni för internet sidor?

https://www.facebook.com/quantumleap2/

https://www.instagram.com/quantum_leap_band/

Vad är ert motto? Vi har inget, så vi drar till med senaste singellåten istället "Doesn't Matter". Lagom nihilistiskt!

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? I bandet - det skulle vara fint att få genomföra de där stora spelningarna som blivit inställda i år. Just nu kan man inte ha större drömmar än så.

Har ni något att till lägga? Du har nog ställt alla relevanta frågor. Tack för oss!

Kommentera här: