intervju med Junkstars

/ Permalink / 0
Vad heter erat band? Junkstars
Vad står "JUNKSTARS" För? Junkstars står egentligen inte för något speciellt. Vi tyckte namnet passa in på bandet eftersom att vi både är skräpiga och stjärnor.
Vad fick er att döppa er till jsut "JUNKSTARS"? Namnet är från grunden taget från en skiva som Ryan Bingham gjort "Junky Star" men med en liten twist.
Vem kom på band namnet? Det va Matte som kom upp med idén.
Vart startade bandet? Från början är det Max som har knutit kontakten med alla men bandet startades tillsammans nere i replokalen.
När startade bandet? Bandet startade våren 2012
Vart har ni spelat under "2012"? Vi har varit runt lite överallt, mest i Sverige men även Belgien och Danmark. Blev en riktig trevlig turné ihop med Sparzanza i slutet på året.
Vart har ni spelat under "2013"? Samma sak här men även någon tripp över till Norge. Blev många roliga minnen under Bandit-turnén vi gjorde runt om i Sverige.
Har ni gjort någon skiva eller singel? Vi har släppt två fullängdsalbum och fem singlar. Det första albumet släpptes 2012 och heter "with a twist of lemon" och det andra säpptes 2013 som fick namnet "frensh Hot Dog"
Vad heter ni?/Vem spelar vad?/Hur gammla är ni? Vi har Max på sång och gitarr, Staven på Gitarr, Matte på trummor och Jag (Bronxen) på bas.
Vart kommer ni ifrån? Alla från bandet är från Stockholm förutom Max som kommer nere från Skåne. Idag bor dock alla i Stockholm.
Vart brukar ni spela i "Stockholm"? Vi spelar inte så mycket i Stockholm men Debaser och Harry B James är dom vanligaste ställena.
Vilket skivbolag jobbar ni med? Vi ligger på Despotz Records.
Vilken musik stil spelar ni? Vi spelar någon typ av punkig rocknroll.
Varför just "Punkrock/Rocknroll"? Finns nog ingen anledning till det. Musiken blir som den blir när man skriver och vi har inte försökt att skriva musiken efter någon specifik genre.
Vart var erat första gig? Vårt första gig va på Harrys B James i Stockholm
När var det? det va våren 2012
Vart var erat senaste gig? Senaste giget va på High Voltage i Köpenhamn.
När var det? I november 2013
Vart var erat mest lovande gig? Oj det är svårt att svara på men bäst var nog Skogsröjet sommaren 2012.
Vad fick det till att vara de mest lovande gig? Det var helt enkelt grym stämning. Det var även slutet på en grymt rolig sommar.
Gör ni egna låtar eller covers? Vi spelar enbart egna låtar.
Vem skriver låtarna? Vi skriver nästan allt ihop, blir bäst så. Någon kommer med en idé och sen spånar vi vidare på den.
Vem gör musiken? Samma svar som frågan innan.
Vad handlar era låtar om i de stora hela? Handlar om allt möjligt faktiskt, finns ingen röd tråd.
Har ni något att tilläga?Om man inte vet vika vi är så lyssna på våra skivor och kom och titta på ett gig så kommer ni älska oss för evigt!
Till top