Intervju med Björn Sköldmark i Heroes of Vallentor om deras ny in kommande skiva.

Vad heter du som svarar på frågorna? Mitt namn är Björn Sköldmark.
Vad heter dit band? Heroes of Vallentor.

Vad heter era tidigare demos? Lawgiver(släpptes 2008) och Path to Victory(släpptes 2009).

När släpps eran fullägnade skiva? 10e Oktober 2014.

Vilket skivbolag jobbar ni med? Inverse Records, dem är från Finland.

Vad kommer skrivan heta? Warrior's Path Part I.

Vad handlar låtarna om? Dem handlar om ett land som heter Vallentor där det har kommit mycket ondska över landet vilket gör att folket lider och det är mycket orättvisa. Hela skivan handlar om en man som blir vittne till detta och blir även utsedd av gudarna att återskapa balans i landet igen. Han får i uppdrag att hitta 2 olika artefakter, Griphjärtat(The griffin heart) och Hjältarnas svärd(The sword of heroes), som ska hjälpa honom på hans uppdrag att besegra de 2 som förstör balansen i Vallentor: Ansgar Hawktalon som försöker ta över tronen från nuvarande konungen Gossric III Hammerhand och även trollkarlen Agranoth som är den största boven i denna saga. I den här delen av sagan så får vi se hur landet faller mer i ondska och hur folket får lida ännu mer, men till slut så händer det framsteg för vår hjälte, han har äntligen hittat Hjältarnas svärd och kan fortsätta fortsätta sitt uppdrag som han har fått. Därav heter skivan Warrior's Path Part I, det kommer en fortsättning då vi får se mer vad som händer i landet Vallentor.

Vem skriver texterna och vem gör musiken? Alla vi är inblandade med att skriva men Lars Sköldmark är den som skrivit den mesta musiken på den här kommande skivan.

Vart på internet kommer man kunna höra på eran skiva? Ni kommer att kunna köpa den på CDON.se, I-Tunes och Inverse Store och fler butiker ute i världen. Ni kommer att höra musiken via Spotify några veckor efter skivsläppet också.

Vad tycker ni om att man laddar ner mer musik än att köpa sig skivorna? Det är tråkigt, det blir mindre pengar för oss från försäljning av skivor. Men så länge dem lyssnar på vår musik och kanske även sprider vårt namn så är det bättre än att ingen skulle ha köpt nån skiva av oss alls.

Hur mycket mister skivbolagen på att man laddar ner i stället? Det är nog ganska mycket skulle jag tro men det har man även koll på idag då marknaden ser ut som den gör med fildelning över internet. Marknaden ser inte ut som den gjorde för ca 15 år sen då skivor var det man hade och begreppet fildelning inte fanns ännu. Idag får man satsa på att synas så att man kan få fara ut och spela mer och sälja merchandise istället.

Vad heter ni som jobbar med skivan?

Lars Sköldmark - Kompgitarr och sång.

Calle Sundberg - Lead Gitarr och bakgrundssång.

Björn Sköldmark - Bas.

Emil Ruthström-sandin - Trummor.

Kommer de bli någon turné eller liknande efter skivsläppet? Förhoppningsvis så har vi en turné i Norra Sverige och Norra Finland med start som tidigast från samma dag som skivsläppet. Informationen kommer att komma ut på vår hemsida www.vallentor.com och vår facebooksida www.facebook.com/heroesofvallentor

Vad är länkarna till era internet sidor?

www.vallentor.com

www.facebook.com/heroesofvallentor
Har ni något att till lägga? Tack så mycket för att du har gjort en intervju med oss! Hoppas att ni som läser detta får lite intresse för oss, glöm inte bort att lyssna på vår skiva när den släpps och håll erat stål skarpt! Fight with honor, die with pride!

Kommentera här: