intervju med Avgå.

Personliga frågor om bandet och deras medlemmar:

Har ni spelat i något tidigare band? Arthur: Jag har tidigare spelat i bland annat Poor Old Slugs och Projekt 9. Jag spelar nu även i Agent Bulldogg. Nikko spelar i Psykbryt och Reine och Martin har historia i Straightjacket. Reine spelade även med Poppe Bastards.

Hur kommer de sig att ni började komma in på musik området? A: Jag har lyssnat på och varit intresserad av punk i, i stort sett, hela mitt liv. Det har alltid känts självklart att även spela själv. Mina äldre syskon introducerade mig för punk i ung ålder.

Vad heter ni?/ Vem spelar vad?/ Hur gamla är ni?

Arthur - 25 år, spelar gitarr och sjunger

Martin - 26 år, spelar gitarr

Nikko - 23 år, spelar trummor

Reine - 22 år, spelar bas och sjunger ibland

Har ni haft tidigare medlemar? Tobbe Psykbryt var med när vi startade upp bandet, men hoppade av ganska snabbt.

Gjorde ni musik redan när ni var små? Jag började försöka skriva egna låtar när jag var kanske tolv.

Vart kommer ni ifrån? A: Bandet finns i Stockholm men bara Nikko har bott i huvudstaden hela sitt liv. Jag är uppvuxen utanför en bensinstinkande och ful håla i Roslagen och Martin och Reine kommer från någon gudsförgäten, snötäckt skog i norr.

Vilket år startades bandet? Vi började spela november 2013.

Vad spelar ni för musik stil? Vi spelar punk. Street-, eller Gatupunk skulle man kunna säga.

Vad inspireras ni av? Rusdrycker, vänner, fiender, jobb, dumhuven och livet i största allmänhet.

Hur ofta repar ni? Vart repar ni? Vi repar en gång i veckan, i Årsta, Stockholm.

Har ni något annat intressen eller jobb utanför bandet och musiken? A: Punk och öl är två stora intressen. Skivsamlande, läsning och diverse nördigheter är andra. Alla jobbar mer eller mindre och Nikko pluggar dessutom.

Söker ni skivbolag, vad har ni för tankar och krav runt det i så fall ? A: Det gör vi inte just nu. Switchlight Records släpper vår debutsjua och efter det en splitdito med Lost Warning och vi är helt nöjda med dem!

Frågor om eran musik och texter:

Hur kommer de sig att ni gör musik?

A: Framförallt för att det är jävligt kul. Det är också ett bra sätt att få utlopp för ilska och glädje och allt annat man känner.

Vad handlar era låtar om i de stora hela?/Vem skriver texterna? Se vad som inspirerar oss. Det finns gott om puckon att skriva om, många tillfällen när man är sugen på öl att skriva om och annat skit. 

I stort sett är det hittills jag som har skrivit texterna. Reine och jag har skrivit en text tillsammans ('82). Tobbe skrev en text med mig innan han slutade (Gravskändarvisan).

Vem gör musiken? A: Samma här. Jag har gjort den mesta musiken. Reine några bitar. Vi arrangerar låtarna tillsammans och testar oss fram i replokalen ibland. Tobbe gjorde ävdn musiken till Gravskändarvisan.

När ni ska göra en låt börjar ni med musiken eller texten? A: Det har varit olika. För det mesta brukar jag dock börja med en textidé. 

I vilken miljö brukar ni göra era låtar? A: Hemmavid. I soffan med en akustisk gitarr, massa snus och en stor kopp te.

Spelar ni bara egna låtar live eller även covers? Vi brukar spela en cover varje spelning. Vi har gjort tolkningar på Magnus Uggla, Antipati, Contemptuous, Special Duties, External Menace, Pork Dukes och The Restarts.

Vilket språk sjunger ni på? Våra egna låtar är på svenska. 

Vad inspirerar er till att göra musik? A: Se den liknande frågan högre upp!

Frågor angående era spelningar och liknande uppträdanden:

Hur många har kommit som minst på era konserter? Vet inte riktigt. Elva?

Hur många har kommit som mest på era konserter? Vet inte riktigt. Tolv?

Vilka åldersgrupper dras oftast till era konserter? Det varierar. Den yngsta som har sett oss var kanske 16 och den äldsta kanske 60. Jag skulle säga att de flesta som kommer och glor antagligen är runt vår egna ålder, kanske några år äldre.

Spelar ni alltid samma låtar live eller varierar det? När vi skriver nya låtar så byter vi ut några äldre och slänger in de nya. Vi försöker variera oss lite.

Har ni något stam ställe där ni brukar spela? Nej det vill jag inte påstå, men vi har spelat på Snövit - Stockholm (Club Probation) två gånger.

Vart var erat första gig? Vi spelade tre låtar på Brother Tuck - Stockholm (Klubb Antisocial) i mars 2014. Det första "hela" giget vi gjorde var på The Liffey - Stockholm (Klubb Död) i juni samma år.

Vart var erat senaste gig? Det senaste vi gjorde var Skärgårdsfestivalen på Play Bar i Karlskrona.

Har ni behövt ställa in nått gig nån gång? Inte vad jag minns.

Vart har ni spelat i år? Än så länge har vi bara hunnit med ovan nämnda spelning i Karskrona.

Vart har ni planer att spela resten av året? Vi har ett gäng gig på g. Först blir det på The Crypt i Linköping. Efter det har vi (eventuellt) releasefest i Stockholm följt av: Oslo (Enga Bar), Stockholm (mer info kommer), Norrköping (mer info kommer), Alvesta (Tyrolenpunk) och Barcelona (Beach Beer Chaos Festival).

Det pågår också lite löst arbete med att göra några spelningar ihop med Lost Warning från Malmö.

Frågor angående era merchandise:

När började ni sälja Merchandise? A: så fort vi kunde. Jag är själv ett fan av merch och det är kul att ha något att sälja på spelningar.

Vad har ni för Merchandise prylar? Klistermärken (för tillfället slut, men ska tryckas nya), pins och T-shirts.

Vart kan man köpa era Merchanndise? Man kollar på avgasthlm.blogspot.se/p/merchforsaljning.html och langar sedan ett mail till [email protected]

Frågor om era åsikter:

Vad tycker ni om att man laddar ner mer musik än att köpa skivor nu för tiden? A: Jag bryr mig inte särskilt mycket om folk laddar ner i allmänhet, men påstår man att man gillar musik (speciellt underground/mindre och inte särskilt kommersiell musik) så köper man bandens skivor för att stödja dem. Det kostar pengar att spela in och släppa musik och för många handlar det om pengar ur egna fickor. Uppskattar man musiken visar man det genom att köpa den.

Hur tycker och tror ni musik industrin förändrats sedan de började laddas ner musik? A: Det har garanterat hjälpt folk att få upp ögonen för mer obskyra band och dessa får större spridning. Skivbolag kanske förlorar pengar på det, men det bryr jag mig inte om. De som sysslar med musik enbart för pengar gör dålig musik och är fåniga människor. 

Föredrar ni Nerladdad musik, kassettband, CD eller EP? A: Jag föredrar vinyl men köper även CD's.

Vad tycker ni om mitt arbete? A: Jag vet ärligt talat inte så mycket om det, förutom den här intervjun, men har kollat lite snabbt på bloggen. Det är kul att du uppmärksammar band och skriver om musik, som verkar vara ett stort intresse. 

Hur tror och vet ni att denna intervjun ska kunna hjälpa er i musikbrassen? A: Ingen aning. Kul att få uppmärksamhet, kul om någon läser och kul om det leder någonstans.

Vad har ni för förebilder eller idoler? A: Idoler ska man undvika, vi är alla människor (en del lite sämre, få lite bättre). Min bror var min förebild när jag var yngre, men det är bättre att fokusera på sin egen person än att försöka vara som någon annan.

Vad tycker ni om att de finns ålders gränser på vissa konserter? Det är väl synd. 

Varför tror ni att de är de? Där vi spelar där det är åldersgräns så handlar det om alkoholförsäljning.

Är det lättare att hämta inspiration från äldre band än band som är aktiva idag? A: Ja det är det kanske, men jag inspireras av allt jag lyssnar på.

Vilka har varit erat största hinder? A: Vi har inte haft några stora hinder, bara små irritationsmoment. Det har då handlat om lågbegåvade töntar som snackat skit. Men det är ju kul att man kan reta någon.

Vilka råd skulle du ge till andra band och artister? A: Hmm, jag vet inte vem jag är att ge råd till folk men kanske något om att "spela för att det är kul", "ta inte dig själv på för stort allvar" och kanske "spela med vänner".

Hur taggar ni upp inför en konsert? Med öl.

Nyheter och uppdatering:

Har ni nytt material på g? Vår debutsjua - Hem Från Skanstull - kommer ut helt snart. Efter det släpper vi en splitsjua med Lost Warning. En låt kommer att släppas på Chaos In Sweden #2 på Snail Trail Records. Planen är att börja spela in ett album 2015. Hälften av låtarna är skrivna och textbitar och musikstycken finns till andra hälften.

Vad har ni för internet sidor?

Vi finns lite här och var:

http://avgasthlm.blogspot.se/

https://www.facebook.com/avgasthlm?fref=ts

https://soundcloud.com/avg-6/sets/demo-2014

https://www.punkbandpromotions.com/avg

https://www.youtube.com/channel/UC_7wyekKYosGUTVC347kQXw

Hur får man tag på er? [email protected] eller via facebooksidan.

Vad har ni för planer för framtiden? Spela in ett album under året och spela mer live!

Har ni något att till lägga? A: Tack för intervjun. Lycka till med skrivandet!

Kommentera här: