Intervju med The Local Eedjits

Personliga frågor om bandet och deras medlemmar: 

Hur kommer de sig att ni började komma in på musik området? Musik är en fantastiskt rolig aktivitet att utöva tillsammans med kompisar.  Man kan få enorma kickar när det låter bra.  Det är även väldigt stimulerande att utvecklas som individ och grupp. 

Gjorde ni musik redan när ni var små? I början försökte man mest efterlikna sina idoler.  Att göra egen musik kom långt senare.  Vårt band The Local Eedjits har spelat sedan 2011 och haft ett 70-tal spelningar.

Hur har ni utvecklats sedan ni började med musiken? Om man börjar spela och fortsätter även förbi tonåren (många slutar då) så utvecklas man på flera plan.  Rent tekniskt musikaliskt, hur man arrangerar låtar, hur man uppträder på scen och underhåller, i sina kontakter med arrangörer m.m.

Har ni något annat intressen eller jobb utanför bandet och musiken? En hel massa!  De flesta har dock jobb och en del har barn - det tar mycket tid.

Vad har ni för internet sidor? 

Facebook: http://www.facebook.com/LocalEedjits 

Hemsida: http://www.localeedjits.se/

Vilka åldersgrupper dras oftast till era konserter? 12-80 år.

Frågor om eran musik: 

Hur kommer de sig att ni gör musik? För att det är så himla roligt att spela tillsammans och det ger en enorm kick när publiken gillar det vi gör.  

Spelar ni alltid samma låtar livet eller varierar de? Det varierar mycket vad vi spelar, framför allt beroende på hur länge vi ska spela och i vilket sammanhang.  På en pub eller festival röjer vi loss mycket mer än på konsert med sittande publik.

Bandens motto, kännetecken och influenser: 

Vad är erat motto med bandet? Vi spelar "Irländsk Folkmusik på Skånska"

Vad har era band medlemmar för kännetecken? (Tatuering, piercing, tandsmycke,..)  Alla är grymma instrumentalister och de flesta har keps.  Eedjits är en avsiktlig felstavning av idiots som man gör på Irland.  Vårt namn blir därmed fritt översatt "byfånarna".

Vilka band får ni influenser ifrån?/Vad i livet får ni influenser ifrån?  Planxty, Dubliners, Pogues.  Att spela gör att man glömmer allt elände på det globala och personliga planet.  Perfekta medicinen.  Eller drogen.

Kläd och musik still: 

Vad har ni för kläd stil live? Vi har ingen banduniform utan vi ser väl ut lite som folkmusiker gör; enkelt, lite arbetarestuk, inga finkläder direkt.  Flera av oss har gubbkeps, rutiga skjortor, kraftiga skor.

Varför har ni just den klädstilen? För att det är bekvämt och för att det liksom passar ihop med musikstilen.

Vad spelar ni för musik stil?  Vi spelar ganska traditionell irländsk folkmusik och en del svenska folklåtar också.  Eftersom vi har en trummis kan vi gasa på ordentligt om vi vill och det funkar bra på pubar, rockklubbar och fester.  Men vi ger även konserter för sittande publik.  Hälften av låtarna är instrumentala jigs, reels, polkor, slängpolskor, valser och hornpipes och resten är sånglåtar; de flesta klassiker som folk känner igen men även en del egna.

Varför spelar ni just den musik stilen? Främst för att irländsk folkmusik har ett sådant härligt sväng men även eftersom det är en teknisk utmaning att spela det.  En annan aspekt är att vi har märkt att man i publiken blir glad och har svårt att sitta stilla av den.

Nyheter och uppdatering: 

Har ni nytt material på g? Vi har spelat in några konserter och ska försöka ge ut en live-CD under 2015.  Eftersom vi bor så utspritt blir det inte ofta vi repar men vi sätter nya låtar efterhand.  Den senaste var "Slängpolska efter Byss-Kalle".

Hur får man tag på er? Mejla [email protected]

Har ni något att till lägga? Det är jätteroligt att läsa din blogg, Robex, tack för att vi får vara med!

Kommentera här: