Intervju med Clas Svahn.

Vad heter du? Jag heter Clas Svahn.
Hur gammal är du? Jag är 57 år men fyller 58 i april.
Vart kommer du ifrån? Jag är född i Mariestad i Västergötland.
Hur många tips har du fått in av folk som tror att de har sett ufon? Eftersom jag började undersöka ufoiakttagelser och även andra observationer av ovanliga fenomen redan 1974 så räknar jag med att jag har talat med omkring 1.500 personer genom åren. Sedan får jag en massa mejl och brev så jag får väl in ett par händelser i veckan.
Hur många böcker har du skrivit? Jag har skrivit närmare 30 böcker, antingen ensam eller tillsammans med andra.
Vad heter dina böcker? De två senaste heter ”UFO – Spökraketer, ljusglober och utomjordingar” samt ”Mötet i gläntan”. https://sv.wikipedia.org/wiki/Clas_Svahn
Handlar böckerna bara om ufoforskningen? Nej, jag har skrivit om det mesta som kan läggas in under beteckningen ”det okända” men även om destruktiva sekter och ovanliga naturfenomen.
Vad heter serien ni filmar ifrån olika platser i Sverige där de tror sig ha sett ufon? Serien jag just nu har gjort klart är en webbteveserie som heter ”Minutmysteriet”. Den går att se på DN.se.
Vad har ni kommit fram till i serien? Den försöker visa på olika sorters ovanliga fenomen som folk kan uppfatta som övernaturliga men som har en naturlig förklaring. Det handlar inte bara om ufo utan om en rad andra saker också.
Vilken tidning jobbar du för? Jag jobbar för Dagens Nyheter i Stockholm.
Hur länge har du jobbat för DN? Sedan 1990.
Hur var det att vara med på Eurovision Song Contest förra året? Det var en häftig upplevelse! Jag har bevakat Melodifestvalen och ESC för DN i flera år. Att vara med i Wien när Måns Zelmerlöw vann var en riktigt kul upplevelse men också ett dygn av hårt arbete med nästan ingen sömn.
Vad har du för planer för framtiden? Jag tänker skriva fler böcker och göra mer webbteve förutom att jag tänker jobba vidare med de vanliga journalistiska uppgifterna på DN och givetvis inom Riksorganisationen UFO-Sverige. Vi har en viktig uppgift när det gäller att hjälpa folk att hitta en förklaring till det de ser på himlen.
Har du något att till lägga? 
Jag är också mycket aktiv inom stiftelsen Archives for the Unexplained som är världens största arkiv när det gäller allt som är oförklarligt. Att fortsätta bygga upp detta är viktigt för mig. 
Se: http://www.afu.info/afu2/
Jag skriver även en daglig blogg sedan 2005 på www.ufo.se och en nästan varje vecka på DN som heter ”Märkligheter”.

Kommentera här: