interview med SOUTH AND MAINE

Vad heter erat band? SOUTH AND MAINE
Vem startade bandet? Det gjorde vi alla tillsammans. Men mange tog kontakt med matte, matte hade planerat att starta något med benji och mange hade planerat att spela med benji och benji och matte kände till en grym trummis. Så allt föll på plats ganska direkt.
Vad står "South & Maine" För? SOUTH AND MAINE står för frihet; frihet i skapandet, frihet i framträdandet och en tillflyktsort för vem som helst. Det är en livsstil helt enkelt.
Vad fick er att döpa er till just "South & Maine"? Det är eget, låter inte som något annat band och det tillåter spekulationer. 
Vad fick er att börja med musik? Verkligheten. Även fast vi skriver om relevanta ämnen; allt från relationer till samhällsproblem så funger musiken som en flykt från vardagen och man slipper tänka på allt jävla skit som ständigt pågår runt omkring oss. Det är jobbigt att ständigt bli besviken på mänskligheten!
Vad fick er att starta ett band? Viljan.
Hur taggar ni inför en spelning? Drar på en live-dvd med något grymt band. Sedan har alla sina egna förberedelser. Jag brukar ta en whisky och benji brukar skrika som en galning in i en kudde exempelvis!
Vad var planerna när ni startade bandet? Vet inte om det fanns några speciella planer.. we just winged it!
Har ni släppt någon skiva eller singel? Vad heter de i så fal och vilka år släpptes de? 3 singlar, och en EP egentligen. Kronologiskt: plug in sparky(2007), Divine Retribution (2011), Time (2011) och EPn Neverending Daydream (2009). Nu spelar vi in vårt debutalbum som släpps tidigt 2014.
Har ni gjort någon musikvideo? Divine Retribution. Spana in den på youtube.
Hur ofta repar ni? Vart repar ni? Det är så olika. Inför en spelning/turne blir det ofta lite mer. Vi repar där vi får plats. Ibland påstås det att vi haft fler replokaler än vad vi spelat på ställen live. Men det är självklart skitprat.
När startade ni erat band? 2007
Vart har ni spelat från 2007 till 2013? Överallt!
Kör ni alltid samma låtar live eller varierar det? Det varierar. Vi har en stomme och sedan plockar vi in lite krydda. Vi kör de låtarna som representerar oss bäst för dagen.
Vart var erat första gig? Som förband till The Ark uppe i Junsele 2007. Skönt med 3500 pers på första spelningen!
Vart var erat senaste gig? Hallstaberget Hotell,  Sollefteå.
Vart var erat mest lovande gig? Vi är alltid frenetiskt grymma live. Följ oss runt landet och avgör själva :)
Hur mycket folk brukar komma på era gig? Beror på hur mycket folk som går in i lokalen! Allt från 30 till 6000 pers än så länge.
Vart har ni planer på att spela resten av året? Vi spelar där folk vill att vi ska spela! Give us a call.
Vad kör ni för musik stil? Modern rock.
Vad fick er att börja med just "modern rock"? Det var en väldigt organisk utveckling som kom fram genom alla våra olika musikstilar.
Vad handlar era låtar om? Som jag sa tidigare: allt från relationer till samhällsproblem. 
Kör ni egna låtar eller covers? Egna låtar såklart! 
Vem skriver låtarna?/vem gör musiken? Alla. Mer eller mindre.
Vem har bäst humor? Alla har lika jävla dålig humor faktiskt. Men dålig humor är fan bästa humorn ändå.
Bra och dåliga sidor med bandet? Allt är egentligen grymt. Vi är som ett järngäng. Det som är synd är att vi alltid bott på så långa avstånd från varandra.
Vad har ni för internet sidor?
Www.facebook.com/southandmaine
Www.twitter.com/southandmaine
Www.youtube.com/southandmaineband
Www.southandmaine.com
Vart kommer ni ifrån? Sollefteå, Junsele, Bollstabruk, världen.
Vad heter ni?/Vem spelar vad?/Hur gamla är ni? Magnus, Mattias, Benjamin och Mikael. Vi gillar inte att prata om vår ålder, if you catch my drift!
Vad har ni förebilder? Vi har inte just några förebilder, men många som vi tycker gör bra saker.
Vad inspireras ni av? Allt runt omkring oss, stort och smått. Vi har alltid saker att berätta i våra låtar, de är ett välkomstbrev in i våra liv och vad som pågår där. Välkomna!
Vart är vanligas att ni spelar? På scenen ;)
Vad har ni för planer för framtiden? Närmst så ska vi släppa iväg några singlar från nya albumet som kommer vara självbetitlat. Första singeln kommer heta "We Have Something To Say"