intervju med MBB Mönsterås Blues Band

Har ni spelat i något tidigare band? 

Ja, som sidoprojekt. Diverse olika band för olika medlemmar. Exempel: Calle – ”The Tonedistributors” (Tillsammans med bl.a. Sven Zetterberg)

Calle hade ett eget sidoprojekt ”East Side Soul”  Tommy Medner just nu även i ”The Fortunate Few” (Med bl.a. Patrik Norrman)

Mats Grönqvist och Tommy har spelat en hel del med Peter O Ekberg.

Vad heter ni? /vem spelar vad? Mönsterås Blues Band. Calle Engström sång, git, munspel, Mats Grönqvist sång, git, Peo Fahlström, Keyboards, Viktor Johansson, ack.bas & elbas, Tommy Medner, trummor.

Har ni haft tidigare medlemmar? Många. För att nämna några. Lasse Hamnede, Keyboards, Bosse Olsson, bas (33 år, 1987-2020), Jim Ingvarsson, trummor, Hans Durdel, Elbas, Erland Jacobsson, Keyboards, Tommy Hård, Trummor, Eva Bergquist, Keyboards. Bosse Johnsson, Elbas

Vilket år grundade ni bandet? 1974

Vart kommer ni ifrån? Calle Engström, Mats Grönqvist & Peo Fahlström kommer från Mönsterås. Viktor Johansson från Oskarshamn, Tommy Medner ursprungligen Västervik, numer Kalmar.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Blues ?

Vart har och ska ni spela i år? Ska spela närmast Kalmar, Växjö, Bluesfestivalen Mönsterås

Bästa konsert minne? 1989 Delsbo på turné med Muddy Waters sista munspelare ”Mojo Buford” Delsbo som är total glesbyggd, Vi trodde inte det skulle komma någon publik. Det stod en bil utanför spelstället vid 20.00 Vid 21.00 var det lapp på luckan och stället höll på att sprängas efter att de släppt in över 600 personer i en byggdegård. George ”Mojo” Buford var fantastisk och det var vi också.

Har ni nytt material på g? Vi har nytt material på gång och räknar med att vi skall göra vårt 15:e fullängdsalbum inom en ganska snar framtid.

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Med så stor inlevelse som möjligt och så tight och svängigt så att ingen är oberörd som lyssnar.

Vad inspirerar er? Publiken. Finns inget bättre än en publik som finns så nära så man ser rakt in i ögonen.

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Att spela betydligt mer och arbeta mindre med vanliga anställningar. Vi har alltid sett fram emot 60 åren när man kan avveckla normala anställningar och spela musik istället.

Vad har ni för internet sidor? www.blues.nu  https://www.facebook.com/bloooos/

Vad är ert motto? ”Gör aldrig något som du inte skall gå på själv”

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Ingen skriven, men vi kan påstå att vi gjort allt som man kan drömma om som artist (nästan) Turnérat hela Norden, Nord Europa, Vi har gjort TV-program, Film, massor med radioprogram, både riks och lokalt Genom åren. Åkt på turné med många olika Amerikanska artister, t.ex. Lazy Lester, Mojo Buford, Phil Guy (Buddy Guys bror) Houston Stackhouse m.fl. Spelat på mängder av festivaler. Haft turnébuss i fullstorlek 12,5 m 12 ton. Spelat in 14 fullängdsalbum. Legat på 18:e plats på den kommersiella försäljningslistan ( 1,5 veckor…ha.ha) men aldrig tjänat några pengar. Självklart så vi överlevt, men inte mer. Så kanske överst på listan: ”En kommersiell framgång”

Har ni något att till lägga? Vi har alltid sagt: När vi är 60 kan vi börja karriären på allvar. Då har vi lärt oss så mycket att vi kan välta ett tåg med vår blues.