intervju med GERM BOMB

Har ni spelat i något tidigare band? (Hampus) Jag och Pierre spelade tillsammans i Hathor som spelade någon slags punkrock, det var väl första seriösa bandet som vi var med i och vi släppte två fullängdare, lite samlingar och diverse splittar, innan dess var det mest inhopp i olika thrash konstellationer i Strömstad på slutet av -90 talet.
Vad heter ni? /vem spelar vad? Germ Bomb är Pierre Ohlsson - Trummor, Skrot och körsång och Hampus Kuylenstierna Sång, Gitarr, Organ och Bas. Live spelar Jesper Viktorsson bas eller gitarr beroende på om vi får med någon mer, Patrik "PK" Nilsson var med på bas innan och då spelade Jesper gitarr.
Har ni haft tidigare medlemmar? (Hampus) Tomas Alriksson va med nått år fast inte som fast medlem, Germ Bomb har alltid varit jag och Pierre och vi bestämde tidigt att så ska det förbli men sen kan vi inte låta bli att spela live och då har vi haft turen att få med lite annat folk.
Vilket år grundade ni bandet? 2009.
Vart kommer ni ifrån? Vi kommer båda från Strömstad men är numera bosatta i Gbg.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? (Hampus) Egentligen ingenting alls, det är bara musik och varför begränsa sig till en genre men vi vet såklart att man måste specificera sig så vi brukar kort och gott kalla det för Rock n roll, vi var väl med i den här nya vågen med band som kallade sig för metalpunk, typ Whipstriker, Inepsy, Bastardator och Children of Technology.
Vart har och ska ni spela i år? (Hampus) 2019 spelade vi i Oslo, Strömstad och Helsingborg, Blitz i Oslo är alltid fantastiskt men är imponerad av stället i Helsingborg också, verkar vara ett ganska nytt ställe med drivna människor i en förening som kallar sig för Dimman.
Bästa konsert minne? (Pierre) Tror vi båda håller med om Motörhead på Kåren i Göteborg 1995, helt överjävligt tufft och högt!!
Har ni nytt material på g? (Pierre) Jepp, precis spelat in en låt som kommer hamna på en 7" split med Abigail från Japan, Whipstriker från Brasilien och Repugnatory från Chile.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? (Pierre) Hampus brukar komma upp med nått riff och sedan bygger vi fram låtarna i replokalen. Ibland blir det bra men mycket idéer slängs också när det inte riktigt håller.
Var inspirerar er? (Pierre) Kurt Russel!! Coola gamla filmer, all skit som händer runt om i världen, människans girighet och kommande apokalyps. 
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden?
(Pierre) Släppet av kommande 7" split och att komma ut och spela live så mycket som möjligt. Skriva ny musik.
Vad har ni för internet sidor?
https://open.spotify.com/artist/46BJckYSPbh92B9W7ffesk?si=Pw5MibmRQ7ipzxvg8tqaUQ
www.facebook.com/germbomb
www.germbomb.bandcamp.com
www.instagram.com/germbomb_official
www.youtube.com/user/germbombsweden
E-mail: [email protected]
Vad är ert motto? (Pierre) Ha roligt hela tiden!!
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? (Pierre) Nej, men står det en flaska whiskey på bordet efter spelningen så lär vi ju inte tacka nej. Annars lyckas oftast vår livekompanjon Jesper dra fram en flaska ur nån jackficka eller nått!
Har ni något att till lägga? (Pierre) Tackar för intervjun!! Och gå gärna in och kolla och lyssna på våra grejer! Finns även merch att beställa på bandcamp om man är intresserad!