intervju med Whirling Dragana

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Curly Cat John: bas och diktläsning och hjälpsång , Daniel Nilsson (

Desperado/Dr. Growl) sjunger, vrålar och dansar. Marcus Larsson (Nacke) spelar gitarr, trummor och sjunger också körsång.

Har ni spelat i något tidigare band?

Curly Cat har tidigare varit med banden Forest Carneval och Felis Silvestris.

Nacke har tidigare varit med i Amateur productions och Brainbleed. Idag är han aktiv i sin egnasoloprojekt Maniac Mac och W.N.I.S. samt är bokningsagent för reggaeton-artisten Macoel Maniaco.

Daniel har tidigare varit sångare i det kortlivade coverbandet Depths of Terra och ska framträda som.gästsångare för bandet Live Session.

Vart kommer ni ifrån? Vi kommer från Katrineholm, Stockholm och Tjörn. Vi alla träffades i Karlstad och det är där vi repar.

Har ni haft tidigare medlemmar? Vi Har tidigare haft fyra olika Trummisar och på senare tid ett par olika gitarrister.

Vilket år grundade ni bandet? Vi grundade Whirling Dragana 2016, först hade vi inget namn men så kom vi att döper bandet efter den personen som hjälpte till att föra oss samman. Dragana som är en gemensam vän och som har en väldigt sprudlande personlighet.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil?

När vi började skulle vi antagligen sagt vi spelat hårdrock. Men med tiden så har så har vi gått i en annan riktining, vi har börjat exprimentera mycket med inslag från andra genrer, och vi skulle därför

säga att vi spelar konstnärlig oortodox metal . Då det finns inslag av t.ex Jazz och disco i våra låtar, detligger hela tiden på gränsen till något och vi tar inspiration från färgstark musik av alla sorter.

Vart har och ska ni spela i år? Genom åren har vi spelat på många ställen t.ex Tjurruset det är löpartävling och på Kulturnatten i Karlstad. Den 21 mars ska vi spela på en festival som Värmlands mansforum andordnar och i september på ett bröllopp. Men vi kommer säkert göra spelningar däremmellan också, vi har inte planerat så långt ännu.

Bästa konsertminne?

Curly Cat John: Mitt bästa konsertminne är ifrån spelningen som vi gjorde på kulturnatten i Karlstad 2019, då kom det mycket publiken dansade och röjde runt.

Marcus: Var när han såg Phil Anselmo på Gävle Metal Festival 2019.

Daniel: Mitt bästa minne är från vår konsert vi gjorde i Stockholm sommaren 2019, mina vännerdärifrån kom och supporta oss och vi spelade med två andra härliga band som gav oss en ny publik.

Har ni nytt material på g? I januari i år släppte vi en EP som heter Electrified stupidities, den finns på Spotify, Youtube och andra musikplattformar. Nyligen så har vi också börjat arbeta med vår första LP, den kommer att släppas så fort den är klar och kommer innehålla de bästa låtarna vi gjort genom åren samt nya fräscha låtar vi jobbar på i år!

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Vi ses ett par gånger varje månad och repeterar gamla låtar och jammar fram nya som vi gör råinspelningar med mobilens röstinspelare. De låtar spelar live och om vi känner att vi vill släppa det på spotify och andra kanaler ses vi en planerad helg och spelar in dem i en studio vi får låna av Studiefrämjandet. Där har vi vår käre vän Timmy Doverdal som har varit med somljudtekniker enda sen vår andra singel Enough Said 2017, han är vi mixerbordet och hjälper oss få tillgrymma inspelningar som vi jobbar på ett tag innan vi släpper det online.

Vad inspirerar er?

Desperado: För mig hittar jag inspiration från min vardag för att skriva texter, mycket det jag har skrivit har en personlig koppling. Musikalisk tar jag inspiration från all musik jag älskar och ny musik som jagupptäcker som står ut från mycket populärmusik. En sångare jag tar särskilt inspiration från är MikePatton i hans verk med Faith No More och Mr. Bungle, en mångfacetterad musiker med många olikastilar att sjunga och göra ljud med sin röst.

Curly Cat John: Katter, Kaffe och hur världen ser ut , från vardagliga saker till stora som hänt ute i världen. Men också sådan musik som avviker mycket från det som Whirling Dragana gör.

Nacke: Mina vänner, universum, mitt eget inre och musik som inte alls låter som det vi spelar.

Vad har ni att se fram emot, den närmsta tiden?

Vi ser fram emot att få spela fler gig runt om i Sverige och någon gång i framtiden i Europa! Vi

planerar att arrangera Wermland Underground igen även detta år men i möjligtvis mindre skala,

sedan även att fortsätta spela in gamla som nya låtar för vårt kommande debutskiva!

Vad har ni för internetsidor? Vi har vår egna hemsida: http://whirlingdragana.com Spotify: https://open.spotify.com/artist/528kWBtHdZu3rjh4UJcDbc?si=oDTtljTiRuCa0Ejw4IjenA Facebook: https://www.facebook.com/whirlingdragana/

Vad är ert motto? Viktigast är att ha roligt och visa sin passion!

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Desperado: Jag har inte tänkt på så mycket jag vill hinna göra innan jag dör men en dröm vore att spela på en stor scen i Hamburg!

Har ni något att till lägga? Följ oss på facebook, lyssna på vår senaste EP som varit ute i en månad. Samt om ni känner någonsom vill spela med ett annorlunda och färgstarkt rockband så är det bara att kontakta oss på vår sida eller facebook! vi gör gärna spelningar tillsammans med andra band utanför Värmland!