intervju med Armand Gutheim

Har ni spelat i något tidigare band? Armand Gutheim & The Feel Harmonic Rockestra är inte ett regelrätt band utan vi är ett antal musiker som samlas kring projekt som består av ett koncept och min egen musik. Därför kommer vi naturligt nog från olika håll, spelar i olika band, ensembler, orkestrar, teatrar och körer. Det är inspirationen, kreativiteten och experimentlustan som brukar föra oss samman, och varje projekt består av musiker som både har spelat ihop sedan länge och musiker som vi spelar ihop med för första gången. 
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Följande musiker medverkar på vårt senaste projekt "The Lost Memorial of the 1900s..." som handlar om 1900-talets konflikter och krig som fortfarande har relevans för oss alla idag:

Armand Gutheim – lead vocals, back vocals, voices, grand piano, electric piano, organ, synthesizers, harp, electric guitar, fretless bass, percussion, drums and sound effects.

Hans Müller – electric double bass, slap bass, acoustic guitar, classical guitar, electric guitar, lap steel, sitar, cello, harmonica, recorder and back vocals. 

Simon Mårtensson – electric guitar and lead guitar.

Yvan Auzely – soprano, alto, tenor and baritone saxophone, accordion and back vocals.

Charlotte Assarsson – percussion and back vocals.

Sabina Gutheim – vocals and back vocals.

Sven-Olov Persson – vocals and back vocals.

Niklas Rundquist – electric violin.

Peter Lagergren – harmonica.

Lennart Harrysson – back vocals.

The Nynäshamn Chamber Choir conducted by Karl Nicklas Gustavsson.

Har ni haft tidigare medlemmar? Se svaret till första frågan...
Vilket år grundade ni bandet? Det där en fråga som är svår att besvara eftersom vi, som sagt, arbetar med projekt, och det har vi gjort sedan vi startade vårt produktionsbolag 1991. Men namnet The Feel Harmonic Rockestra började vi använda 2015 i samband med utgivningen av albumet "The Human Footprint" som utgör första delen i en trilogi där vi just nu jobbar på högvarv med det tredje albumet...
Vart kommer ni ifrån? Vi bor alla i Stockholm där de flesta av oss också är födda. Men om det är intressant så kommer både Hans Müller och Karl Nicklas Gustavsson ursprungligen från Värmland, Charlotte Assarsson är född i Lund och Yvan Auzely är född i Paris...
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Att genrebestämma sin egen musik är alltid svårt för de flesta som skapar egen musik, för själv har man kanske en större flexibilitet på den punkten än vad en lyssnare har, för att inte prata om en musikrecensent. Samtidigt kan jag ha förståelse för att om man har vissa preferenser, och man kommunicerar med andra om musik, så är det praktiskt att stoppa in den i olika fack, bara inte ramarna blir alltför snäva... Om jag alltså ändå skulle tvingas genrebestämma min musik så kan man väl prata om symfonisk rock.
Vart har och ska ni spela i år? För närvarande fokuserar vi på det nya albumet som beräknas bli färdigt någon gång till våren, så några live-spelningar är inte aktuella just nu, men längre fram. Däremot så kommer vi på lördag den 9 november att ha en offentlig release av vår nya musikvideo "Follow that Flying Dove [1989]" som är ett av spåren på vårt senaste album, och som handlar om Berlinmurens fall för exakt 30 år sedan på just lördag. Det var en oerhörd och unik händelse i världshistorien som utan tvekan är värd att fira. Det gör vi i Sankta Eugeniakyrkans stora sal kl 17.30 och då visas även våra två senaste musikvideor som också "jubilerar" i år: "Sucked into the Big Black Hole [1929]" (om den stora börskraschen på Wall Street) och "The Hollow Coast [1939]" (om 2:a världskrigets utbrott).
Har ni nytt material på g? Som sagt, vi jobbar för fullt med ett nytt album som består av tio spår...
Vad har ni för framtidsplaner? Att fortsätta ge ut fler album och videor, och att framträda live med dessa...
Vad har ni för internet sidor? Man kan besöka oss på www.motherearthartists.com. Sedan finns vi alla också på de olika sociala medierna...
Har ni något att tillägga? Du och dina bloggläsare är naturligtvis varmt välkomna att besöka vår hemsida, men också följa oss på vår Youtube-kanal, lyssna på vår musik på Spotify eller någon av de andra digitala musikplattformarna. Om man är intresserad av att komma på vår videorelease på lördag är det fint ifall man anmäler detta i förväg på info@motherearthartists.com.

Kommentera här: