intervju med Simon Andersson

Vad heter erat band?  Simon Andersson

Vem startade bandet? Jag startade min solokarriär efter att ha drivit ett band i några år.

Hur bildades ni? Jag hade en klar bild av vart jag ville med mitt artisteri och jag engagerade musiker jag bl.a. jobbat med tidigare när jag studerade vid Musikhögskolan i Malmö.

Berätta en kort presentation av vilka ni är? Ett gäng grabbar från Skåne regionen mest som älskar musik! ha ha!

Vart kommer ni ifrån? Skåne mest som sagt men alla är bosatta i Malmö just nu.

Hur träffades ni? I olika musiker sammanhang. Men den mest gemensamma nämnaren för oss flesta är Musikhögskolan.

Vad heter ni?/Vem spelar vad?/Hur gamla är ni? 

Bandets sättning är:

Simon Andersson - Sång & gitarr

Markus Nilsson - Trummor

Per Henry Knagg - Bas

Olle Westerlund - Steel guitar

Mikael Hylén - Keyboard

Joakim Mellberg - gitarr och sång

Simon Mårtensson - gitarr och sång

Jag kan faktiskt inte allas ålder! Men vi säger 30 + så blir det hyfsat rätt! ha ha!

Vad var planerna när ni startade bandet? Att gå ”all the way”! Min dröm är att kunna livnära mig på musiken och jag vill att de som spelar med mig ska kunna göra detsamma. Om de vill så klart! ha ha!

Förklara för dom som inte hört er, hur låter eran musik? Som pop och rock fast med country instrumentering. Genren är country, men folk i Sverige vet inte hur modern country är och därför blir det missvisande om jag säger så här hemma. är man lite bevandrad inom modern country så är Keith Urban, Brad Paisley och Rascal Flatts hyfsade riktmärken.

Vart var erat första gig?/Vart var erat senaste gig? Oj! Det var… Det var nog i Sveriges Radio P4 Live faktiskt. Vi hade något gigg innan men det var med "mini-sättning” så första gigget med alla var nog då.

Vem skriver låtarna?/vem gör musiken?  Det gör jag själv. Hittills i alla fall. Jag är alltid öppen för bra låtar i repertoaren!

Bra och dåliga sidor med bandet? Bra är att alla musikerna är så kompetenta så att vi får till oerhört bra resultat på väldigt lite tid. Innan man når en nivå där det finns riktigt bra ekonomi i turnéer m.m. så är det alltid lite trixigt att få ihop allt. Men det händer väldigt mycket just nu och framtiden ser väldigt spännande ut!

Vad kör ni för musik stil? Modern country. Country/rock. I USA kallas det bara Country, men som sagt, det behövs en uppdatering av hur den genren ses här hemma!

Vad fick er att börja med just "Country”?  Gitarrspelet. Jag ville lära mig ”chicken-pickin’!

Vilka är de viktigaste teman eller ämnen för de flesta av era låtar? Hm, svårt. Plattan "A Brand New Day” handlar en hel del om att känna sig ensam eller lite lämnad och speglar de känslorna jag hade under skrivande perioden. För de mesta inte riktat mot någon särskild person, men jag hade känslor från min barndom och skolperiod som jag bearbetade under en längre tid. De har nog de flesta på ett eller annat sätt och för mig var det lite terapi att skriva av mig.

Kör ni egna låtar eller covers? Vi kör både och på våra gigg! Det är kul med musik och jag älskar blandningen! Folk som kommer förväntar sig en show, och det ska dem få också!

Har ni släppt någon skiva eller singel? Skivan ”A Brand New Day” är min debut platta som nominerats två år för ”årets bästa country låt” i Hollywood. I november förra året (2013) vann jag! Det gjorde mig till första svensk någonsin att vinna ett sådant pris i USA!

Vad heter de i så fall och vilka år släpptes de? Mia är första singeln och släpps i april i USA. Ska till Nashville på promotion turné om någon vecka bara.

Vad säljer ni för merchendise prylar? Är i full gång med att utveckla detta område. T-shirts, USB och massa annat kul ska säljas från hemsidan och på gigg såklart!

Har ni gjort någon musik video? Ja! Vinnarlåten och första singeln mia ligger ute på bland annat YouTube! http://www.youtube.com/watch?v=a0DQlMpCBZs

I så fal vad heter låtarna och vilka år släpptes videorna? Videon till Mia släpptes för bara någon månad sen och har redan ca 40.000 views!

Vilket skivbolag jobbar ni med? Jag har ett eget bolag som jag driver verksamheten genom. SA Music heter det.

Beskriv din show, visuellt och musikaliskt Variation är viktigt! Dynamik och spänning är ett måste för en lyckad show. Publiken måste få något de inte förväntat sig på förhand.

Vad har ni medverkat i tidigare? Sveriges Radio, Malmöfestivalen, Malmö Arena, Anderslövs Countryfestival m.m. 
Vad jobbar ni med förutom bandet och musiken? 
Jag driver mitt bolag på heltid. 

Vad har ni för internet sidor? 

www.simonandersson.net

www.facebook.com/simonandersson.countrymusic
Vad har ni för planer för framtiden?
Nashville och USA ligger närmast i tiden och sen är det lite turnéplanering och annat som är på G!

Kommentera här: