Intervju med Claes Ljungmark

Berätta lite om vem du är? Jag heter Claes jag är född i Göteborg 1954. Vi bode i en läggen het i Göteborg och gick i skola där. Och när jag gick i 8an så vart jag intresserade av teater. Teatern vart hylad och sedan ansökte jag för att komma in på scen skolan. Och första kom jag inte in men andra gång kom jag in. Jag har jobbat på Dramaten bland annat. Förutom teater så har jag filmat för film och bio. Jag håller på med en serie just nu.
Hur gammal var du när du började med teater? 24 år.
Vilken va den första filmen du var med i? jag hade precis sluta scen-skolan. Så var jag med i Tuppen.
Vilka filmer har du varit med i och vad heter din karaktär i filmerna?
Joel.
I rederiet och andra avenyn så styr du många personer som typ Hamsa i andra avenyn och Elin i rederiet, är det så i alla roller du spelar eller har det bara blivit så? Ne jag gör flera olika roller. Jag gillar att variera mig i olika roller.
I rederiet så spelar du den som styr ljusets barn och i andra avenyn är du kriminell, vilken av rollerna passar dig best i din vardag? ingen av den. Jag är nog ganska lugn. Jag är nog lugnt jag gillar att ha blandade roller. Jag gillar att göra Komedi med fast de har ju inte blivit så mycket sådant.
För rederiet tog de nästan 20 år innan den kom ut på dvd, Hur lång tid tror du att de dröjer innan andra avenyn kommer på dvd? Det var en bra fråga. Jag tror inte den kommer på dvd.
Du var tydligen med i Hip Hip hora som Amandas pappa, hur kommer det sig att de bara finns i extramaterialet? Jo när man gör en film så först har man ett manus sen gör man om de till scener och sedan när man klipper ihop de så är de inte säkert de blir som i manus. Man ser att de blir bättre. Och då försvinner vissa karaktärer. Så de viktigaste kommer med.
Hur känns det att vara rösten i flera barn filmer som "Shrek 2, Kogänget, avatar, Kalle och chokladfabriken" Med mera? De tycker jag jätte mycket jag om jag älskar att dubba filmer.
Hur känns det att va med i becks nya film "Vägs ände"?
 Jo det känns bra känner Peter Haber sen tidigare.
När Anton i c/o Segemyhr ska söka programledare rollen i barn morgon. så ska din roll tro att han ska va med i en porr film, hur kändes de att spela just den rollen?
Jag vet inte ibland får man konstiga roller. Den va rolig. Jag gillar att göra olika karaktärer.
Har du något att till lägga? The Little Prins ny franks barn historia.

Kommentera här: